Jokanović i Everton "ukrali" prelazni rok u Engleskoj!

Završen je prelazni rok u Engleskoj, a poslednji dan su obeležili Fulam i Everton.

Izvor: AK

Četvrtak, 09.08.2018.

08:20

Jokanović i Everton
Foto: Getty images

Povratnik u Premijer ligu čiji je menadžer Slaviša Jokanović doveo je u poslednjih nekoliko sati čak pet pojačanja i potrošio ukupno oko 150 miliona evra!

Ništa manje aktivne nisu bile ni "karamele" koje su dovele tri pojačanja, dvojicu igrača iz Barselone.

Premijerligaši su ukupno potrošili 1,37 milijardi evra na dovođenje 199 igrača, dok su prodali 181 za 377,6 miliona.

Najviše je potrošio Liverpul 182 miliona na četvoricu igrača, Čelsi je kupio samo dvojicu za 137, više od 100 je osim Fulama potrošio i Lester, a blizu devet cifara bio je Vest Hem.

Što se poslednjeg dana tiče, Fulam je "blistao" sa pet pojačanja, a stigli su Anguisa, Riko, Brajan, Vijeto i Fosu-Mensa. S druge strane, Everton je doveo tri kvalitetna, Minu i Gomeša iz Barselone, te Bernarda kao slobodnog.

Lester je pojačao odbranu Benkovićem iz Dinama i Sejdžuom iz Frajburga, dok je Čelsi kompletirao dolazak najskupljeg golmana svih vremena Kepa i pozajmicu Kovačića, koji je stigao u paketu transfera Tiboa Kurtoe u Real Madrid.

Pojačavali su se i drugi premijerligaši, ali nije onaj od koga se očekivala "bomba". Žoze Murinjo nije dobio željeni "poklon" od svoje uprave, niko nije došao u Mančester junajted dan pre početka sezone.

Ipak, posebna priča je Totenhem, koji je prvi PL klub otkako je uveden letnji prelazni rok 2003. koji nije doveo nijednog igrača.

Kako se kretao poslednji dan letnjeg prelaznog roka na Ostrvu mogli ste pratiti u našem LIVE BLOGU:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: