Partizan u petak menja trenera – Đukić odlazi, stiže Mirković

Posle višemesečnih spekulacija Miroslav Đukić će u petak i zvanično da napusti klupu Partizana.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.08.2018.

17:55

Partizan u petak menja trenera – Đukić odlazi, stiže Mirković
Foto: Starsport

Posle još jednog razočaravajućeg rezultata i igre u Litvaniji protiv Trakaja (1:1), u Humskoj su videli da je potrebno nešto da se promeni, a to će biti trener.

Kako nezvanično saznajemo, klub i Đukić će u petak po povratku iz Litvanije da raskinu saradnju, a u nedelju će tim protiv Mladosti u Humskoj da vodi njegov dosadašnji pomoćnik Žarko Lazetić.

On će da vodi ekipu dok Partizan ne imenuje novog trenera, a to će najverovatnije biti još jedna igračka legenda Humske Zoran "Bata" Mirković.

"Kriza postoji. Vrlo sam nezadovoljan, igrali smo slabo, nezadovoljan sam i igračima, njihovim zalaganjem i energičnošću. Prošli smo, ali se nešto mora promeniti. Iz poraza se moraju izvući pouke, ali ja ne volim floskule da je najvažniji prolaz. Ne bi trebalo mešati krivicu i odgovornost i Iliev će snositi odgovornost kao i ja jer smo dali poverenje treneru i igračima", rekao je predsednik Partizana Milorad Vučelić za "Večernje novosti" i najavio sednicu Odbora za hitna pitanja u petak.

Mirković (46) je u januaru 2016. godine, od dolaska Ljubiše Tumbakovića na klupu crnogorske selekcije, deo njegovog stručnog štaba. Na preporuku Tumbakovića, koga je nedavno opisao kao svog "trenerskog i životnog mentora", Mirković će i preuzeti klupu Partizana.

Nakon neubvedljivih igara i rezultata na početku sezone navijači su u nekoliko navrata tražili smenu Đukkića, međutim, uprava kluba je svaki put stala iz trenera. Ostala je dilema da li to rade zbog poverenja u Đukića ili visoke cene otkaza.

Đukiću nikako u prilog ne idu rezultat, ali ni igra iz Litvanije, posebno što u trećem kolu kvalifikacija za LE crno-bele očekuje znatno snažniji rival, danski Nordsjeland, a eliminacija sa međunarodne scene još početkom avgusta bi bila katastrofalna po Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

173 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: