Murinjo: Čelsi dobio velikog trenera

Izvor: B92

Utorak, 01.06.2004.

18:04

Default images

Dosadašnji trener Portoa Hose Murinjo potpisao je u Londonu trogodišnji ugovor sa Čelsijem.

Finansijski detalji dogovora izmedju vlasnika kluba Romana Abramoviča i 41-godišnjeg Portugalca nisu zvanično objavljeni, a portugalski mediji javljaju da je Porto dobio 2,5 miliona evra za trenera.

Na konferenciji za novinare u Londonu, Murinjo je rekao:

"Čelsi je veliki izazov za mene. Ovo je veliki klub sa fenomenalnim igračima, a sada, ja se izvinjavam, ima i velikog menadžera".

"Premijer liga priznata je kao najbolja liga na svetu i zaista sa uzbudjenjem očekujem takmičenje, kako u Engleskoj, tako i u Evropi", rekao je Murinjo i dodao da neće imati problema sa privikavanjem na pritisak koji će postojati, kada su očekivanja navijača u pitanju.

"Ja za to i živim", dodao je on.

Murinjo je sa Portom u poslednje dve sezone osvojio Ligu šampiona, kup UEFA i dve titule prvaka Potrugalije. Premijerligaš i polufinalista Lige šampiona otpustio je u ponedeljak dosadašnjeg menadžera Klaudija Ranijerija, što je najavljivano već mesecima. Ranijeri za četiri sezone u Čelsiju nije uspeo da osvoji nijedan trofej, a najveće uspehe ostverio je ove sezone (drugo mesto u ligi, polufinale Lige šampiona), pošto je novi gazda Roman Abramovič uložio preko sto miliona funti u nove igrače.

Murinjo je za dve sezone doneo Portu dva evropska i tri domaća trofeja, posle čega je postao jedan od najtraženijih stručnjaka na kontinentu. Očekuje se da bi sa njim na Stamford Bridž mogli da pređu i prvotimci Porta Deko i Paulo Fereira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: