Vardar se vraća pod okrilje Skoplja

Fudbalski klub Vardar mogao bi da se vrati pod upravu grada Skoplja, jer vlasnik Sergej Samsonenko namerava da ga napusti, objavio je makedonski portal "Sport".

Izvor: B92

Nedelja, 22.07.2018.

17:23

Vardar se vraća pod okrilje Skoplja
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Prema informacijama tog portala, rukovodstvo Vardara je za narednu sedmicu zakazalo sastanak sa predstavnicima Skoplja na kojem bi trebalo da se dogovore da li je taj grad spreman, delimično ili u potpunosti, da preuzme finasiranje najuspešnijeg makedonskog fudbalskog kluba.

Interesovanje skopskih vlasti za vraćanje Vardara postoji, ali se ne zna koliki bi budžet grad mogao da obezbedi.

Ruski biznismen sa makedonskim državljanstvom Sergej Samsonenko je od grada Skoplja akcije Vardara kupio u januaru 2014. godine.

On je sa ekipom prošle godine ostvario najveći uspeh u istoriji makedonskog fudbala – plasman u Ligu EvropE.

Prema portalu Sport, Vardar je u ozbiljnim finansijskim problemima, što je, kako se navodi, sam Samsonenko potvrdio u medijima, "uz napomenu da će svako ko je bio u njegovoj firmi, do kraja biti isplaćen".

"Klub trenutno duguje mnogo novca bivšim fudbalerima koji su ga odveli u Ligu Evropa, minimum po šest plata, plus premije za plasman u UEFA takmičenje", naveo je portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: