Hamilton u Mercedesu do 2020. za 40 miliona godišnje

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton produžio je ugovor sa Mercedesom-AMG F1 do 2020. godine.

Izvor: AK

Četvrtak, 19.07.2018.

12:35

Hamilton u Mercedesu do 2020. za 40 miliona godišnje
Foto: Getty images

Kako prenosi BBC, Britanac će od nemačkog tima za naredne dve godine najmanje 30 miliona funti, uz moguć rast plate do 40 miliona po godini (45 miliona evra) na osnovu bonusa.

Hamilton je izjavio da je novi ugovor bio "formalnost" otkada je prošle zime počeo pregovore sa direktorom Mercedesovog F1 tima Totom Volfom.

"Dobro je staviti potpis na papir, objaviti to i nastaviti uobičajen posao. Član sam Mercedesove porodice skoro 20 godina i nikad nisam bio srećniji u timu nego što sam sad. Na istim smo talasnim dužinama na i van staze, radujem se novim pobedama i još većem sjaju trokrake zvezde", rekao je Hamilton. Mercedes dominira u F1 od uvođenja turbo-hibridnih motora 2014, osvojio je četiri uzastopne vozačke titule i konstruktorske titule. Hamilton je od te četiri osvojio tri titule, jednu je uzeo bivši vozač Niko Rozberg koji je odmah potom penzionisao.

Britanac juri petu titulu kojom bi se izjednačio sa legendom Ferarija Huanom Manuelom Fanđom, a trenutno je drugi u poretku F1 2018. sa osam bodova iza Sebastijana Fetela koji vozi upravo "propetog konjića".

Naredna trka je Velika nagrada Nemačke narednog vikenda na Hokenhajmu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: