EP: Potopljena i Rusija, Srbija već u četvrtini finala!

Reprezentacije Srbije savladala je Rusiju u meču drugog kola grupe D Evropskog prvenstva u Barseloni – 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3).

Izvor:

Sreda, 18.07.2018.

18:30

EP: Potopljena i Rusija, Srbija već u četvrtini finala!
VSS/Marsel ter Bals

'Delfini' su, posle rutinskog trijumfa nad Rumunijom na otvaranju (11:5), bez većih problema izašli na kraj i sa 'Zbornajom' i već posle dve odigrane utakmice obezbedili prvo mesto, odnosno automatski se plasirali u četvrtinu finala i obezbedili sebi više vremena za odmor.

Momci Dejana Savića poslednji susret u grupnoj fazi igraju u petak od 11 časova, kada će im rival biti selekcija Slovačke.

Nisu naši momci previše zapinjali, odigrali su tačno onoliko koliko im je bilo potrebno, ali se mora istaći da su i Rusi odigrali veoma dobar duel, svakako najbolji u svim okršajima sa našom selekcijom.

Međutim, to je bilo dovoljno samo da se održe do poluvremena (6:5), da bi pitanje pobednika i definitivno bilo rešeno u trećoj četvrtini kada pravimo seriju od 3:0 i definitivno prelamamo meč u našu korist.
VSS/Marcel ter Bals
Samo se Viktor Rašović i Sava Ranđelović nisu upisivali u listu strelaca, Andrija Prlainović, Filip Filipović i Dušan Mandić pogađali su po dva puta, dok su Miloš Ćuk, Duško Pjetlović, Nikola Jakšić, Stefan Mitrović i debitant Nemanja Vico bili precizni po jednom.

Branislav Mitrović odbranio je deset od devetnaest upućenih udaraca,

Kod Rusa su Stepan Andrjukov, Konstantin Harkov i Ivan Nagaev postigli po dva gola.

Srbija po četvrti put uzastopno brani zlatnu medalju na Starom kontinentu.

IV četvrtina:

VSS/Marcel ter Bals
Kraj – Nije rival odutajao do samog kraja, iako je bilo jasno da će išta uspeti da promeni i izbegne poraz, a sve što su uspeli jeste još jedan gol Nagaeva za konačan rezultat susreta i prolaz naše reprezentacije automatski u četvrtinu finala – 11:9.

6' – Ponovo Rusi uspevaju da se približe pred ulazak u poslednja četiri minuta igre, novim golom Nagaeva, ali zatim veoma loše realizuju napada, a to na drugoj strani odmah kažnjava Nikola Jakšić i praktično potvrđuje novi trijumf Srbije – 11:8.

4' – Vraća protivnik kakvu-takvu neizvesnost golom Bičkova, međutim nepun minut kasnije odgovara debitant Nemanja Vico, posle proigravanja tik do gola u situaciji sa igračem više – 10:7.

2' – Nisu Rusi imali rešenja za našu odbranu ni u uvodnih 120 sekundi poslednje četvrtine, ponovo nisu poentirali sa igračem više, ali nismo ni mi, pa je rezultat ostao nepromenjen – 9:6.

III četvrtina:

VSS/Marcel ter Bals
8' – To je ujedno bio i poslednji gol u ovom delu duela, iako su naši momci mogli dodatno da osiguraju prednost i počnu polako da privode susret kraju – 9:6.

6' – 'Zbornaja' napokon uspeva da probije bedem ispred našeg gola i da iskoristi brojčanu prednost pogotkom Harkova – 9:6.

4' – Rusi nisu mogli do realizacije ni kada su imala igrača više u bazenu, dok je Srbija počela da igra sve raznovrsnije u napadu i da poprilično rutinski trese mrežu. Pogodio je i Stefan Mitrović, pa još još jednom Mandić za najveće vođstvo 'Delfina' i najavu nešto mirnijeg finiša susreta – 9:5.

2' – Naša selekcija značajno je podigla nivo igre na startu drugog poluvremena i brzo je postalo jasno da protivnik nije u stanju da nam parira, a nova dva gola prednosti donosi nam Prlainović drugim pogotkom posle munjevite kontre – 7:5.

II četvrtina:

VSS/Marcel ter Bals
Poluvreme – Za razliku od prvog susreta, dobra vest za nas jeste i da se raspucao Filipović, pa smo povratili prednost na našu stranu, a isti igrač propustio je priliku da dodatno uveća vođstvo zamalo nepreciznim udarcem sa distance. Delovalo je da nijedna od dve selekcije neće imati prednost pred veliki odmor, ali se onda među strelce upisao i Dušan Mandić, a malo je nedostajalo da Dušan učini isto i u poslednjim sekundama prvog poluvremena – 6:5.

6' – Najduži post u dosadašnjem toku susreta za naš tim, iako uopšte nismo igrali loše, prekida Andrija Prlainović, čime smo uspešno realizovali još jednu situaciju sa igračem više. Međutim, Rusi opet brzo odgovaraju, kažnjavaju propust u defanzivi i nastavlja se velika borba na bazenu u Barseloni – 4:4.

4' – 'Zbornaja' ne koristi igrača više, odnosno nešto bolji momentum, ali ipak uspeva da stigne do prvog izjednačenja na meču golom Harkova – 3:3.

2' – Rusi prvi dolaze do lopte i na startu drugog perioda, čijih je uvodnih gotovo tri minuta proteklo u nešto bržoj igri na obe strane, ali pogodaka nije bilo. Gojko Pjetlović brani udarac Nagaeva, dok Ćuk pogađa stativu na drugoj strani – 3:2.

I četvrtina:

VSS/Marcel ter Bals
8' – Ponovo smo imali priliku da se rezultatski odlepimo, pošto smo zaustavili još jedan opasan napad, ali smo olako izgubili loptu, a Rusi izveli brzu kontru koju kruniše Andrjukov svojim šestim pogotkom na prvenstvu, postavivši konačan rezultat uvodnih osam minuta igre – 3:2.

6' – Nastavila je Srbija da igra u laganom ritmu, nešto što je selektor i naglasio tokom minuta odmora, pre nego što je Ćuk i iz četvrtog šuta na ovom prvenstvu pogodio mrežu i vratio nam dva gola prednosti – 3:1.

4' – Ne uspevamo da iskoristimo dva uzastopna napada, što protivnik kažnjava i posle nešto više od tri minuta igre uspeva da postigne prvi pogodak preko Stepana Andrjukova, a Dejan Savić odlučuje da zatraži prvi tajm-aut – 2:1.

2' – Rusi su prvi stigli do lopte, ali su naši momci bili ti koji su prvi pogodili mrežu. Najpre je precizan bio Filip Filipović posle asistencije Miloša Ćuka, da bi se, posle nove dobre odbrane, u strelce posle nove lepe akcije i igrača više upisao Duško Pjetlović – 2:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: