Odžo kompletirao centarsku liniju Crvene zvezde

Nigerijski košarkaš Majkl Odžo prešao je iz FMP Železnika u Crvenu zvezdu i kompletirao centarsku liniju prvaka Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 18.07.2018.

14:57

Odžo kompletirao centarsku liniju Crvene zvezde
FK: KK Crvena zvezda

Nigerijsko-američki centar visok 216 centimetara, potpisao je sa crveno-belima dvogodišnji ugovor, i biće još jedno pojačanje kluba sa Malog Kalemegdana u takmičarskoj sezoni 2018-2019.

Odžo je studentsku karijeru gradio na univerzitetu Florida Stejt, a u avgustu prošle godine stigao je iz Sjedinjenih Američkih Država u Železnik, gde je u tokom sezone u važnim utakmicama ABA i KLS lige predstavljao veliko osveženje u igri FMP-a.

Tokom sezone u kojoj se u potpunosti afirmisao i predstavio košarkaškom regionu, Majkl Odžo je u ABA ligi imao prosek od 12 poena, 6 skokova, dok je u Superligi uz 6 uhvaćenih lopti imao i zavidan prosek od 14 ubačenih poena, a svojom igrom značajno je doprineo plasmanu FMP-a u finale Superlige Srbije.

Pre Odža, Zvezda je pod košem vratila Dušana Ristića iz Arizone i Majka Cirbesa iz minhenskog Bajerna, a dovela je i Amerikanca Bilija Barona iz turskog Eskišehira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: