"Delfini" rutinski s Rumunijom u pohodu na četvrto zlato

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Rumuniju sa 11:5 na startu Evropskog prvenstva u Barseloni.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 16.07.2018.

20:30

VSS/Marsel ter Bals

"Delfini" su Rumune pobedili rutinski i bez mnogo oscilacija kako u odbrani tako i u napadu i uspešno počeli pohod na četvrtu uzastopnu titulu prvaka Evrope.

Najefikasniji je u timu Dejana Savića bio Miloš Ćuk sa tri gola, dok su Pijetlović, Prlainović i Aleksić imali po dva. Kod Rumuna se istakao Negrean sa dva pogotka.

Nije se odmah od početka meča videla razlika u kvalitetu dve ekipe. Borbeni Kozmin Radu je pokušavao da napravi razliku u napadu dok je odbrana Srbije još uvek bila nešto "labavija".

Rumuni su tako u prvim minutima imali jednu prečku i dva dobra napada, a Srbija malo sreće. Vrlo brzo su se pokrenuli momci u belim kapicama i prvo Pijetlović, pa onda i Ćuk pogađaju za ranu prednost, da bi Prlainović nakon dobre kombinacije Filipovića i Ranđelovića povisio na 3:0.

Do kraja prve četvrtine mala nesmotrenost Pijetlovića u odbrani koštala je Srbiju primljenog gola jer je Fulea ostao sam i lako pogodio mrežu za 3:1 na kraju prve četvrtine.

Rumuni su šutirali iz daljine, spuštali i loptu svojim centrima, ali nisu koristili prednost igrača više zbog pokretljive srpske odbrane, pa je posle prave bombe Mandića semafor pri kraju poluvremena pokazivao 6:1 za Srbiju.

Vaterpolisti Rumunije tada koriste malu konfuziju pred golom Srbije i postižu gol za 6:2 pred pauzu. U trećoj četvrtini je usledila kratka dobra epizoda Negreana koji sa dva gola u dva napada približava Rumuniju na 7:4.

Tada su naši vaterpolisti opet zaigrali bolje i u odbrani i u napadu, pa su Pijetlović i Ćuk na isteku 24. minuta 'vratili stvari na svoje mesto' za 9:4.

Poslednju deonicu je obeležio golgeterski post srpske ekipe koja od drugog minuta i pogotka Prlainovića, sve do sedmog nije mogla da savlada raspoloženog Tika na golu rivala.

"Delfini" su do kraja ipak postigli još jedan efektan gol preko Aleksića i tako dobro započeli borbu za prvo mesto u grupi u kojoj su još Rusija i Slovačka.

Prvo mesto u grupi D odvodi Srbiju direktno u četvrtfinale, dok bi drugo i treće mesto vodili u osminu finala, pa bi naši vaterpolisti imali nekoliko dana odmora manje.

Srbija bi trebalo da se u narednoj fazi ukrsti sa grupom u kojoj su Mađarska, Italija, Gruzija i Nemačka.

IV četvrtina

VSS/Marsel ter Bals
8' - Ni Rumunija, ni Srbija nisu iskoristile preostale napade, pa je Srbija relativno lako izašla na kraj sa Rumunijom i pobedila na startu šampionata.

7' - Aleksić
odmah uzvraća između dvojice igrača Rumunije 11:5.

6' - Đorđesku precizan sa boka, Rumunija smanjuje prednsot Srbije na 10:5.

5' - Jakšić isključen posle borbe sa Raduom, Rumuni ne koriste igrača više jer je upravo Radu posle promašaja svojih saigrača bila u prostoru od dva metra.

4' - Prlainović fauiran, šutira i daje gol, ali nije bio van pet metara, pa su Rumuni dobili napad.

3' - Mandić se još jednom podiže na šut, Kioleanu dobro brani. Srbija ima četiri gola iz situacija kada je imala igrača više, a realizacija šuta je oko 40 odsto.

2' - Mandić šutira snažno, ali ne koristi prvi napad Srbije. Rumuni spuštaju do centra, ali se naši vaterpolisti oprezno brane pa na isteku drugog minuta poslednje deonice "Delfini" vode 10:4 posle gola Prolainovića.

III četvrtina

VSS/Marsel ter Bals
8' - Novi pogodak za Srbiju, ovog puta sa bekovske pozicije, Ćuk šutira nisko u ugao i pogađa za 9:4.

7' - Dobro se snašao Negrean, odmah iz okreta i faula Rašovića je šutirao, pogodio srpskog golmana od čije se glave lopta odbila u mrežu 7:4 za Srbiju. Pijetlović realizuje igrača više sa dva metra za 8:4.

5' -
Kioleanu zaustavljen, izašli su na kraj vaterpolisti Srbije sa rumunskim veteranom, ali i propustili naredni napad. Usledio je jako dobar napad Rumunije koji je golom krunisao Negrean za 7:3.

4' -
Rumuni se nešto bolje brane, pa Vico nije iskoristio da postigne osmi gol za Srbiju. Veliku borbu vode Sava Ranđelović i Kozmin Radu.

2' - Aleksić povećava prednost Srbije, Tik je to samo zakačio rukom i Srbija nastavlja gde je stala u prvom poluvremenu 7:2.

II četvrtina

VSS/Marsel ter Bals
8' - BOMBAAAA! Kakav udarac Mandića! Video je da lopta ne može Vicu, podigao se i izvio, te od stative pogodio mrežu za 6:1. Rumuni su smanjili u manjoj konfuziji posle isključenja Mitrovića sa gola - 6:2 za Srbiju.

7' - Malo sreće za Rumune, Pijetlović šutira sa tri metra, ali golman brani, a lopta se od stative ipak ne odbija u mrežu.

6' - Rumuni opet potisnuti u 'mrtav ugao', pokušali su Filipović i Radu sa distance, kapiten Srbije je pogodio stativu.

5' - Rumuni se sve više spuštaju ka centru, ali im to ne donosi rezultat za sada. Filipović pogađa peterac koji je iznudio Pijetlović. 5:1.

4' - Pokretljiva odbrana Srbije ne dozvoljava Raduu da pogodi, mogao je da "tuče" samo iz ugla, pa je Mitrović još jednom bio siguran. Prlainović je imao kontru jedan na jedan i promašio.

3' - U ovim trenucima Tik dobro brani i spasava svoju selekciju, a Rumunija organizuje dobar napad i dobija isključenje Mandića.

2' - Tik brani šut Prlainovića iz daljine posle dobre odbrane naših vaterpolista, ali u narednoj kontri Ćuk najbrže pliva, dobija loptu i povećava prednost na 4:1.

I četvrtina

VSS/Marsel ter Bals
8' - Nova odbrana srpskog golmana, koji spasava mrežu, Srbija ne koristi naredni napad, pa se sa 3:1 završava prva četvrtina.

6' - Fulea je ostao sam na boku, Pijetlović je kasnio da izađe u blok i Rumuni se upisuju na semafor 3:1.

5' - Brani Mitrović Raduu, kombinuju Filipović i Ranđelović, Sava ubacuje za Pijetlovića na poziciju centra i Srbija ima još jednom igrača više. Prlainović to koristi i pogađa za 3:0.

4' -
Faul u napadu Filipovića, pa propada napad Srbije, ali odlično se brane "Delfini" i ne dopuštaju Rumunima prilike kao na startu.

3' - Vico
se dobro snalazi i iznuđuje isključenje protivnika, Ćuk koristi igrača viška i pogađa za 2:0.

2' - Imali su Rumuni dva dobra napada, Kozmin Radu je pogodio i prečku, a to kažnjava Duško Pijetlović koji pogađa iskusno za 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: