Kocka izazvala haos – pobeda Degenkolba, Port odustao, pad Fruma

Džon Degenkolb, biciklista Trek-Segafreda, pobednik je devete etape Tur d'Fransa, vožene od Aras Sitadele do Rubea u dužini od 156,5 kilometara.

Izvor: PT

Nedelja, 15.07.2018.

17:08

Kocka izazvala haos – pobeda Degenkolba, Port odustao, pad Fruma
Tanjug/ Jeff Pachoud, pool photo via AP

Nemac slavio je ispred žute majice Grega Van Avermeta i Iva Lamera, dok su Filip Žibler, Peter Sagan Džasper Stujven i Bob Jungels završili sa 19 sekundi zaostatka.

Velika grupa u kojoj su se nalazili gotovo svi favoriti na cilj došla je sa 27 sekundi lošijim vremenom.

Deveta etapa najprestižnije trke na svetu izazvala je pravi haos, pošto su biciklisti prošli kroz 15 sekcija koje su bile popločane kockom.

Kaldrma je nažalost udaljila Ričija Porta, jednog od favorita za pobedu, sa Tur d'Fransa jer je nakon pada polomio ključnu kost.
Foto: Screenshot/ProCyclingStats/ deveta etapa poredak
Tokom trke na zemlji našli su se i drugi biciklisti i pored Porta, odustali su još Hose Hoakin Rohas Gil i Toni Martin.

Na zemlji završio je i aktuelni šampion "Tura" Kristofer Frum, međutim Britanac nije ozbiljnije povređen i na cilj je došao u velikoj grupi.

Greg Van Avermet odbranio je žutu majicu i još više povećao prednost u generalnom plasmanu, pa sada ima 43 sekundi bolje vreme od Geranta Tomasa i 44 u odnosu na Fila Žilbera.

U ponedaljak na programu je dan pauze, a onda je u utorak na redu deseta, prva brdska, etapa od Anesija do Le Gran-Bornana u dužini od 158,5 kilometara.
Foto: Screenshot/ProCyclingStats/ Generalni plasma

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: