Vratio se niški "Real", Radnički razbio Gziru na evro-premijeri!

Fudbaleri Radničkog iz Niša pobedili su maltešku Gziru sa 4:0 u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: MLJ

Četvrtak, 12.07.2018.

21:00

Vratio se niški
Foto: Starsport

Nišlije su na svojoj premijeri u evropskim takmičenjima posle 35 godina potpuno opravdali ulogu favorita, a golove za njih su davali Pankov, Haskić i Mrkić.

Moglo je da bude i više od 4:0, ali je potpuni debakl gostiju sprečio 37-godišnji golman Justin Haber.

Radnički je od starta svoje evropske premijere posle dugo godina počeo da se ponaša kao favorit na terenu.

Nišlije su kontrolisale loptu, ali se u prvoj opasnoj situaciji našao fudbaler Gzire. Samb je primio loptu od Bilbaa u šesnaestercu Radničkog, izašao je sam ispred Živkovića i šutirao visoko iz idealne situacije.

Međutim, pomoćnik sudije Džejsona Barsela iz Gibraltara je video da je Samb bio malo iza leđa odbrane Radničkog i podigao je zastavicu po prvi put.

Grbić je u 13. minutu lukavo pokušao gotovo iz mrtvog ugla posle auta, a samo minut kasnije Stanisavljević centrira iz kornera, na petercu je najviše skočio defanzivac Radovan Pankov i po sredini gola je pogodio za 1:0.

Radnički je solidnu šansu imao posle slobodnog udarca u 20. minutu kada je lopta otišla pored gola Habera, ali najbolju priliku Nišlije propuštaju u 32.
Foto: Starsport
Haskić se ubacio po levoj strani, dobio pas kroz odbranu i poslao povratnu loptu za Petra Grbića, a ovaj je šutirao pored gola iz čiste situacije sa desetak metara.

Gzira je čak i dala gol Radničkom, ali je Mambuana u 25. minutu bio u drugom ofsajdu svoje ekipe.

Do poluvremena nakon solidnog pokušaja Samba iz 40. minuta, te šuta Stanisavljevića iz slobodnjaka nije bilo uzbuđenja, pa je Radnički na pauzu otišao s prednošću.

U nastavku je Radnički zaigrao bolje. Ako je u prvom delu igre bilo bojazni da bi Gzira mogla da se jednom provuče bez ofsajda i postigne gol, taj osećaj je razbijen već do 55. minuta.

Prvo je u 50. Pankov promašio odličnu šansu glavom, ali već u 53. Grbić ubacuje po zemlji za Haskića, a ovaj u padu iz peterca pogađa malu mrežu za 2:0.
Foto: Starsport
Nišlije su iskoristile uzdrmanost Maltežana i gotovo u narednom napadu Stanisavljević upošljava Mrkića sporom loptom koju niko iz zadnje linije nije pokupio.

Očajnu reakciju Mrkić koristi, izbija sam ispred golmana Habera, vara ga i ubacuje loptu u praznu mrežu za 3:0.

Usledile su dve fantastične odbrane Habera koji je "skinuo" golove Haskiću i Stanisavljeviću, da bi Mićić nakon toga u 68. minutu pogodio prečku.

Haskić je potom promašio stopostotnu priliku, a Gzira nije mogla ni preko pola, a ne do pogotka.

Najelpšu akciju na meču je isti igrač krunisao svojim drugim golom u 85. minutu. Stanković je ubacio iz auta do Jovanovića, ovaj je glavom vratio do Haskića, a Haskić iz prve po zemlji šutirao u donji levi ugao gola Habera i tako postavio konačan rezultat.

Radnički je do kraja napadao, Haber je do kraja branio koliko je mogao, ali je niška ekipa bar na jedno veče pokazala da pripada Evropi i zasluženo razbila protivnika.

Revanš prvog kola je za sedam dana na Malti.

II poluvreme

Foto: Starsport
90+5' - KRAJ. Radnički je potpuno razbio malteškog rivala koji u poslednjih deset minuta nije mogao da uradi ništa protiv srpskog predstavnika u Evropi.

85' - GOOOOOOOOOL! Majstorija Radničkog za 4:0! Stanković je ubacio loptu iz auta do gol-aut linije, tamo je glavom vratio Jovanović, Haskić je natrčao i po zemlji šutirao u ugao za 4:0. Haber nije mogao ništa, a Radnički je najlepšom akcijom na meču poveo 4:0.

81' -
Stojanović je mogao i bolje iz slobodnog udarca posle faula nad Nomom, lopta je otišla preko gola.

75' - Haber opet brani posle kornera, Gzira ne može ni preko pola da pređe.

68' - Prečka Mićića, bombom pogađa okvir gola Gzire, a odmah u nastavku akcije zicer sa tri metra promašuje Haskić posle dodavanja Mrkića.
Foto: Starsport
65' - Dobar šut Oskara, sada brani Živković.

63' - Stanisavljević šutira sa 25 metara tačno u ugao gola, Haber opet fantastično brani i paradom spasava svoj tim debakla po isteku sat vremena igre.

60' - Haskić umalo do svog drugog gola! Pokazao je Petru Grbiću da mu podigne loptu i krenuo da trči u šesnaesterac, Grbić ga je idealno pronašao, a Haskić tukao glavom. Istakao se golman gostiju i nekako odbranio.

55' - GOOOOOOOOOOL! 3:0 za Radnički! Stanisavljević je imao dobru ideju i kroz sredinu do levog boka poslao dodavanje po zemlji. Delovalo je da će sporu loptu lako pokupiti zadnja linija Gzire. Umesto toga, pokupio ju je Mrkić i izašao sam ispred Habera. Prevario ga je i samo gurnuo loptu u mrežu za 3:0.

53' - GOOOOOOOOOOL! Radnički vodi 2:0! Grbić je odlično protrčao po desnoj strani, ubacio loptu po zemlji do Haskića, a ovaj u pet metara samo produžio loptu do male mreže.

50' -
Opasna šansa za Pankova! Odmah posle kornera, lopta opet ide do peterca, Pankov je ostao tu i opet bio najviši u skoku, ali sada nije pogodio gol iz najbolje prilike za gol posle 32. minuta.

49' - Prvi pokušaj za Radnički u drugom poluvremenu, lopta iz slobodnog udarca ide Pankovu, ali se brane igrači Gzire i ona ide u korner.

I poluvreme

Foto: Starsport
45' - POLUVREME. Bez uzbuđenja u poslednja tri minuta prvog dela igre, Radnički zasluženo vodi 1:0.

42' - Stanisavljević šutira iz slobodnog udarca, solidan pokušaj, ali brani Haber.

40' - Dobar pokušaj Samba, koji je glavom prihvatio centaršut saigrača, ali i treći put u ofsajdu. Živković je odbranio solidan pokušaj u gornji ugao gola.

32' - Najbolja akcija Nišlija od početka utakmice! Haskić je dobio loptu kroz odbranu i ubacio se levo, vratio povratnu loptu za Grbića na deset metara, a ovaj gađao pored gola Habera. Čista situacija i veliki promašaj za Radnički.

25' - Nišlije primaju gol, ali je Mambuana u ofsajdu. Centrirao je Soares, Mambuana je bio iza leđa odbrane u petercu, golman Živković nije istrčao i Francuz je pogodio mrežu. U ofsajdu je istovremeno bio i Samb.
Foto: Starsport
20' - Noma dobija faul po sredini, nekoliko metara van kaznenog prostora. Grbić se zaleće i šutira sasvim solidno pored živog zida, ali malo i pored stative gola Gzire.

14' - GOOOOOOOOOOOL! Radovan Pankov pogađa posle kornera za 1:0! Dočekao je glavom loptu na petercu i savršen centaršut sproveo po sredini gola do mreže.

13' -
Grbić dobija loptu iz auta, probija po desnoj strani i lukavo šutira direktno na gola, malo je falilo da pogodi.

8' - Bilbao centrira posle slobodnog udarca, ubacio se dobro Samb, primio loptu u kaznenom prostoru Radničkog, spustio je do peterca i onda se propisno obrukao. Šutirao je preko gola, ali je sudija pokazao i da je bio u ofsajdu.

5' - Nišlije bolje u prvih pet minuta meča, kontrolišu loptu. Dobar pokušaj je imao Crnomarković u trećem minutu kada je sa dvadesetak metara šutirao iznad gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: