LE: Spartak u 95. minutu izbegao poraz od anonimnih Iraca

Fudbaleri Spartaka iz Subotice odigrali su 1:1 sa Kolerajnom iz Severne Irske, u prvom kolu kvalfikacija za Ligu Evrope.

Izvor: PT

Četvrtak, 12.07.2018.

20:20

LE: Spartak u 95. minutu izbegao poraz od anonimnih Iraca
Starsportphoto

Subotičani su do važnog remija došli u 95. minutu kada je Mile Savković postigao gol iz penala.

Jedini strelac za goste bio je Mekoli u 23. minutu. Malen je izveo aut, lopta je otišla u kazneni prostor i činilo se da će to biti lak posao za Perića.

Ipak, golma Spartaka je pogrešio, lopta mu je ispala iz ruku, uz dosta sreće došla je do Mekolija koji je lako postigao gol.

Revanš meč igra se za nedelju dana u Severnoj Irski. Bolji iz ovog susreta igraće protiv Sparte iz Praga.

Očekivano u Novom Sadu nije viđen kvalitetan fudbal i na kraju je odlučila jedna sitnica. Meč je otvoren u sporom ritmu, a prvu priliku imali su domaći fudbaleri.
StarSport
U 11. minutu centirirao Šimura, lopta je došla do Savkovića koji je dobro šutirao glavom. Međutim, lopta je završila malo pored leve stative.

Posle 10 minuta Kolerajn postigao je pogodak i Spartak se neočekivano nalazio u zaostatku na 'Karađorđu'.

Do kraja poluvremena domaći fudbaleri imali su još nekoliko polušansi, ali su sveukupno ostavili veoma bled utisak posle 45 minuta igre.

Tokom drugih poluvremena Kolerajn nije imao niti jednu šansu, dok su napadi Spartaka bili jalovi. Pokušavali su domaći da dođu do prilike za gol, ali sve to izgledalo je dosta nepovezano.

Ipak, nagrada za uložen trud došla je u 95. minutu. Malen je na zemlju oborio fudbalera Sparataka i glavni sudija pokazao je na belu tačku. Savković je rutinski izveo penal i Subotičani su došli do veoma važnog pogotka.

Odmah posle gola sudija iz Rusije odsvirao je kraj meča.

II poluvreme:

StarSport
KRAJ Spartak se spasao poraza u poslednjim minutima meča. Revanš meč igra se za nedelju dana u Severnoj Irskoj.

95' Penal za Spartak! Savković ga rešava i donosi izjednačenje Subotičanima, 1:1!

90' Još četiri minuta igraće se u Novom Sadu.

86' Dobra prilika za Spartak. Posle kornera lopta je došlad o Kerkeza koji je iz dobre pozicije glavom šutirao preko gola...

84' Afum traži korner od sudije, međutim glavni arbitar Aleksej Matjunin odmahnuo je glavom. Napadi Spartaka se napadaju.

81' Izmena u Kolerajnu. Umesto strelca Mekolija na terenu je Kerin Harken.

80' Još deset minuta, i nadoknada vremena, ostalo je do kraja meča. Spartak pokušava sa napadima, ali sve to izgleda dosta nepovezano.

74' Dobar centaršut Đuričina, ali je ispred Afuma reagovao štoper ekipe iz Severne Irske.
Starsportphoto
70' Jalovi napadi Spartaka. Činilo se da će Subotičani nastaviti u istom ritmu, ali su posle nekoliko dobrih napada zaredom ponovo utihnuli.

63' Ponovo Džons spasava Kolerajn. Afun je veoma hitar, to je uspeo da iskoristi, međutim golman je odlično reagovao i izbio loptu ispred njega.

59' Rasplamsala se igra u ovim trenucima. Spartak je konačno izveo lepu akciju, lopta je došla do Savkovića koji je veoma dobro šutirao. Ipak, njegov pokušaj odbranio je Džons. Spartak napada sve žešće.

55' Pokušao je Milošević, ali je njegov šut otišao daleko pored desne stative.

54' Slaba igra Spartaka i na početku drugog perioda igre. Izabranici Vladimira Gaćinovića ne uspevaju da dođu do izgledne prilike za gol.

48' Afun poslao je odličnu loptu ka Savkoviću koji nije uspeo da je smiri. Ipak, odbrana Kolerajna reagovala je panično i izbila loptu u korner. Nakon njega Subotičani nisu uspeli da dođu do prilike za gol.

46' Krenulo je drugo poluvreme. Spartak je načinio još jednu izmenu, pošto je umesto Cečarića ušao Đuričin.

I poluvreme:

StarSport
POLUVREME Spartak gubi posle 45 minuta igre. Jedini gol na meču postigao je Mekoli u 23. minutu.

44' Nova prilika za Subotičane. Vukčević odlično je centrirao, ali je Afun promašio loptu.

42' U velikoj šansi našao se Vukčević. Krilni fudbaler Spartaka dobio je dobru loptu na levoj strani, šutirao je jačom levom nogom, ali je lopta završila pored leve stative.

40' Dosta slabo igra Spartak na ovom meču. Iako su favoriti to se na terenu ne vidi mnogo. Imaju veći posed igrači trenera Gaćinovića, međutim ne stvaraju šanse.

35' Prva izmena u redovima Spartaka već u prvom poluvremenu. Đenića zamenio je Samuel Afun, kojem je ovo debi za Subotičane.

30' Posle primljenog gola ništa se nije promenilo u igri na terenu. Spartak napada, ali su to uglavnom jalovi pokušaji.
StarSport
23' Savim neočekivano fudbaleri Spartaka gube od Kolerajna. Golman Perić pogrešio je nakon auta koji je izveo Malen. Ispala mu je lopta iz ruke, potom je došla do Mekolija koji je lako postigao gol.

21' Vidi se da je Spartak bolja ekipa, međutim moraju da budu oprezni pošto gosti vrebaju iz kontranapada.

15' Dobar start Ćalasana. Eron Burns prošao je po desnoj strani, međutim njegov pokušaj da ubaci loptu u kazneni prostor sprečio je Ćalasan.

11' Ponovo je Savković bio u šansi! Centrirao je Šimura, a krilni napadač glavom je šutirao malo pored leve stative.

10' Domaći fudbaleri bolji su na početku meča i imaju prvu priliku. Šutirao je Savković, ali je njegov pokušaj odbranio Džons.

6' Za sada bez prilika na meču. Posed lopte ujednačen je na startu utakmice. Obe ekipe pokušavaju dugim loptama da pronađu igrače koji igraju u napadu.

1' Počela je utakmica, prvi napad na utakmici imaju fudbaleri Spartaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: