Zvezda i LŠ: Miloje veruje u igrače, a navijači u Miloja

Vladan Milojević pred sobom ima najveći ispit dosadašnje trenerske karijere. Počinje u 18 sati kada njegovi igrači istrče na teren protiv Spartaksa iz Jurmale.

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2018.

09:00

Zvezda i LŠ: Miloje veruje u igrače, a navijači u Miloja
StarSport

Letonska ekipa ne bi trebalo da bude preveliki zalogaj, ali očekivanja koja je trener Zvezde svojim radom stvorio kod navijača ovog kluba, mogu da budu kost u grlu.

Letonija nije fudbalska sila što se lako može videti i po njihovom najvećem stadionu od svega devet i po hiljada mesta i stanju u kom se nalazi.

Milojevićev ispit je sada što je njegov tim drugačiji, a navijači žele više nego lani kada je došao na mesto trenera.

Osim toga, ove godine se govori o Ligi šampiona, pa tek onda o Ligi Evrope, dok u podsvesti tinja misao kako je Zvezda već pravila neka mala čuda u godini za nama.
StarSport
Vratimo se godinu dana unazad. Malteška Florijana je u navijačkim krugovima korišćena uz epitet “ekskurzija”, a Zvezda se odande vratila ovenčana naslovom “neubedljiva” posle tri primljena gola i remija 3:3.

I u Pavlodaru je sve delovalo prilično tanko. Tek 1:1 posle naivno primljenog gola iz penala i igranje rukom Anđelkovića, nikoga nije ubeđivalo da se može do cilja jer je u narednom čekala praška Sparta.

“Uh, ozbiljna, opasna ekipa” pričali su tada funkcioneri Zvezde, “Sparta potrošila 10 miliona na pojačanja” prštali su novinski naslovi.

A Sparta je onda postala deo serije od sedam uzastopnih pobeda bez primljenog gola i 18 datih – Milojevićev sistem je počeo da radi. Sledio je Krasnodar. “Teško, teško, teško, brzi su, kompaktni”, opisivana je ruska ekipa. Prvi meč je tako i odigrala i delovalo je posle gola za 2:0 da je tu kraj Zvezdinih nada o Ligi Evrope.

Milojević, Kosanović i ekipa su i tada pokazali da se može kad se veruje i hoće. Nadalje su samo pomerali granice pobedama nad Kelnom, nerešenim utakmicama s Arsenalom i BATE Borisovim.

Već za CSKA je falilo sreće i Pešićeve koncentracije i kostur osmine finala Lige Evrope je prošle sezone mogao da izgleda i drugačije posle Moskve.
StarSport
Od tada se štošta promenilo. Otišao je Boaći, otišao Kanga, više nije tu ni Donald, Le Talek se uhlebio u Monpeljeu, a svi su oni činili jezgro ekipe koja je igrala zaista lep fudbal. Pešić je praktično parafirao ugovor sa novim klubom u Arabiji, o Srniću se spekulisalo da odlazi...

I pored toga, nade u dobar rezultat sada nisu splasle. Došla su devetorica igrača, od kojih, prema rečima trenera – nisu svi fizički potpuno spremni. Meleg, Jovančić, Degenek, Ebisilio, Jevtović, Popović, Sumaila, Stojiljković su novajlije, potpisao je i ostao Babić pa crveno-beli u renoviranom izdanju kreću na teži put nego prošle godine.

Ko će im se suprotstaviti? Reklo bi se protivnik kakav je potreban u prvom kolu. Ekipa koja je osvojila prvenstvo Letonije 2016, ali i ona koja je izgubila dve od poslednjih pet utakmica i trenutno je četvrta od osam ekipa u letonskoj najjačoj ligi.

Većinu tima čine domaći igrači, ali ima i stranaca. Pre svih su tu dvojica Brazilaca Garijel Melo i Viktor Silva Onorato, Argentinac Dijego Agire i između ostalih Aleksandar Kosorić, nekadašnji igrač Partizana, Rada i Radničkog.
StarSport
Možda iz Zvezde to niko neće reći, ali i u klubu već gledaju iza ćoška u pravcu Kipra jer tamo u narednoj rundi skoro sigurno čeka APOEL.

Tim iz Nikozije je već desetak godina redovan učesnik ili Lige šampiona, ili Lige Evrope i već to je poruka da se manjkavosti koje sada postoje, do tada moraju popraviti.

Pred okršaj sa Spartaksom i eventualno kiparskim sastavom ohrabruje to što je Milojević rekao da su svi pridošli momci dobri fudbaleri, a ako je tako, fizička sprema se da popraviti.

Do sada Zvezdin strateg nije dao razloga da mu se ne veruje, ali na pitanje koliko su dobri, odgovor mogu da daju samo igrači na terenu.

Za početak u sredu od 18 časova, a za kasnije ćemo videti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: