Srbija dobija Nacionalni stadion kod Ostružnice!

Srbija će dobiti Nacionalni stadion koji će biti izgrađen kod obilaznice kod Ostružničkog mosta, potvrdio je ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.07.2018.

13:46

Srbija dobija Nacionalni stadion kod Ostružnice!
Foto: Fudbalski savez Srbije

"To nije samo izgradnja stadiona, već ulaganje u sportsku infrastrukturu. Nema razloga da Srbija ne bude domaćin nekog evropskog ili svetskog prvenstva. Tako ćemo zemlju promovisati na lepši način i privući turiste", istakao je Mali.

Projektantska kuća "Fenwick Iribarren Arćitects" će se baviti izradom projekta za izgradnju Nacionalnog stadiona, a ona bi trebalo da počne ove godine.

Još dok je Mali bio gradonačelnik, obavljeni su razgovori sa predstavnicima projektantske kuće koja je radila veliki broj stadiona u Evropi i svetu po standardima UEFA.

"Ovo je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u gradu, koji će umnogome promeniti sportsku sliku Beograda. S obzirom na to da predviđamo izgradnju stadiona za 60.000 gledalaca, što je ozbiljan kapacitet, moći će da se organizuju i finalne utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope. To upravo i jeste naš cilj, da Beograd dobije moderan stadion na kojem mogu da se organizuju sportski događaji po najvišim kriterijumima UEFA, kako bi u nekom trenutku Beograd bio domaćin finala Lige šampiona ili Lige Evrope, kao što je ove godine bila organizovana utakmica Superkupa u Skoplju u kojem su igrali najbolji klubovi na svetu – Real Madrid i Mančester Junajted", istakao je Mali tada.

Pre nekoliko godina predsednik Srbije, a tadašnji premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će Vlada izdvojiti 150 miliona evra za izgradnju stadiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

401 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: