Srbija naivno poklonila pobedu, Nemci opet prizemljili "Orlove"!

Košarkaši Srbije poraženi su u Novom Sadu od Nemačke u šestom kolu kvalifikacija za Mundobasket u Kini 88:81.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 02.07.2018.

19:30

Srbija naivno poklonila pobedu, Nemci opet prizemljili
Foto: StarSport

Srbija je na dva minuta do kraja imala sve – rezultat, momentum i Nemce u konopcima. I sve je to olako proćerdala.

Nemci su Srbiju pobedili i drugi put u ovom krugu kvalifikacija i kao prvoplasirani idu u drugi krug. Najefikasniji je kod pobednika bio Denis Šruder sa 21 poenom, ali je utisak da je bitnije poene i trojke davao Robin Bencing koji je imao 16, koliko i Kleber.

U ekipi Srbije je napadački dominirao Boban Marjanović koji je ubacio 22 poena, Stevan Jelovac je dodao 19, a Nikola Milutinov 16.

"Orlovi" su dobrodošlicu u Novi Sad Nemcima poželeli serijom 7:0 već u prva dva minuta. Jelovac je pogodio trojku, Milutinov je bio odličan pod košem i visoki igrači Srbije su već tada nagovestili da je ovo njihovo veče.

Već u naredna dva napada Robin Bencing je trojkom i sa linije slobodnih bacanja opomenuo da ni sa gostima neće biti šale.

Srbija je igrala čvrstu odbranu u reketu, imala i više skokova od protivnika, ali su našoj selekciji Nemci škodili sa spoljnih pozicija.

Do kraja prve četvrtine su pogodili pet od sedam trojki i samo kvalitetnom igrom naših centara je Srbija imala 23:21 na kraju prve deonice.

Da utakmica ima i onaj "au čoveče!" momenat pobrinuo se fantastičnim alej-upom u petom minutu Nikola Milutinov koji je uhvatio visoku loputu Vase Micića u kontri.

Gde je počeo Milutinov, nastavio je Boban Marjanović u reketu pa su "Orlovi" Bobijevom minijaturom pod košem otišli u 15. minutu na 33:23 i imali prvo dvocifreno vođstvo.

Nemci su za tri minuta prepolovili tu prednost Srbije, ali se ona vraća na +9 (41:32) trojkom Pena posle povratne lopte Micića.

Igrači Srbije su nakon toga petljali u poslednja dva napada, što je trojkom kaznio Bencing pa su Nemci na poluvremenu imali vrlo dohvatljiv zaostatak – 41:35.
StarSport
Na mahove se videlo da Srbija ima bolju ekipu, ali je za nevericu bilo kako tako bolja ekipa može da dopusti rivalu toliko trojki (ukupno 12/25) koje su Nemci pogađali u serijama kada je najmanje trebalo.

Početak drugog poluvremena obećavao je da će Srbija vođena Marjanovićem uspeti da završi posao do kraja treće deonice jer je u 25. minutu bilo 54:45 za Srbiju i sve joj je išlo na ruku.

Micić je propustio da vrati dvocifrenu prednost "Orlovima" sa linije za slobodna bacanja, a Nemci su odgovorili serijom 6:0 i prišli na 54:51.

Milosavljević i Milutinov su malo trgli svoju ekipu, kao i Peno i Simonović u odbrani i pred poslednji minut treće četvrtine Srbija je imala komotnih 60:51.

Saibu je tada pogodio za 60:53, ali je jedan od ključnih poena ubacio Bencing – trojka za -4 na ulasku u poslednju četvrtinu.
StarSport
Srbija je tada pala i činilo se kao pitanje vremena kada će Nemci povesti. Prvo vođstvo dobili su trojkom Klebera za 63:62 tek u 33. minutu meča.

Nastala je kraća rezultatska klackalica i onda stari, provereni recept: trojke Klebera i Akpinara za 73:68 u korist Nemačke.

Tim Saše Đorđevića je uspeo da se vrati trojkom Todorovića i skokom u napadu Bobija, a onda i da povede preko Jelovca 79:75.

Umesto da posle pogotka Todorovića za 81:75 prelomi na dva minuta pre kraja meč u svoju korist, Srbija je prednost prokockala nesportskom ličnom greškom Jelovca nad Kleberom.

Šruder je promašio drugo slobodno bacanje pri rezultatu 81:77, Jelovac je previše rano zakoračio u reket, Šruder je pogodio ponovljeno bacanje, a u tom trenutku je Kleber dobio lakat u glavu pri građenju, što su sudije sankcionisale nesportskim faulom.

Kleber je pogodio dva bacanja, dodatni napad je zakucavanjem rešio Cirbes i Nemci su, praktično ni krivi ni dužni, poveli 82:81 na ulasku u poslednji minut meča.

Kleber je blokirao Marjanovića, Šruder je pogodio za dva, a u penal završnici su on i njegovi saigrači samo potvrdili veliku pobedu nad našim timom koji sada ima skor od četiri pobede i dva poraza.

Oba od istog rivala. Kvalifikacije se nastavljaju u drugom krugu ove jeseni.

IV četvrtina

Foto: Starsport
40' - Šruder pogađa dva slobodna bacanja, a Jelovac dobija nesportsku ličnu grešku zbog rvanja pod košem sa Kleberom pa Nemačka sa četiri uzastopna penala priazi na poen zaostatka 81:80. Zakucavanje Cirbesa, Nemačka opet vodi 82:81! Marjanović blokiran, Šruder pogađa za dva 84:81. Faul na Šruderu, on koristi penale i to je 86:81 za Nemačku na 13 sekundi do kraja. Pobedu potvrđuje Bencing sa linije penala za 88:81 i drugi poraz "Orlova" od istog protivnika.

39' - Todorović "zida" blizu koša Nemačke i uspeva da pogodi, Srbija ekspresno vraća i povećava prednost na dva minuta do kraja - 81:75. Todorović kasni sekund, Bencing pronalazi prostor dovoljno da dobije faul - 81:76. Promašaj Todorovića za tri, Marjanović se dočepao lopte pod košem i napravio faul u napadu.

38' - JELOVAAAAAAAAC! Srbija očajno gađa slobodna bacanja, tek 20 od 31. Jelovac pogađa dva slobodna, a onda i trojku za prednost Srbije 79:75!

37' - Cirbes siguran pod košem za novo vođstvo, ali Marjanović fauliran u reketu, 22. poen za 75:74 u korist srpskog rivala.

36' - Marjanović hvata skok u napadu i zakucava uz faul - 73:70 za Nemce. Trojka Todorovića za izjednačenje 73:73.

35' -
Faul na Denisu Šruderu, ovaj precizan oba puta sa penala, ali nas u igri drži Marjanović - 70:68 za Nemačku. Opet trojka, ovog puta Akpinar, 73:68.

34' - Nova trojka za Nemačku, opet Kleber, 66:64. Marjanović precizan, ali precizan i Cirbes na drugoj strani, 68:66 za goste.

33' - Kleber pogađa trojku za prvo vođstvo Nemaca u meču, 63:62!
Marjanović udvojen na petici vraća Simonoviću za zakucavanje i 64:63 za Srbiju.

32' - Opet alej-up za Milutinova! Deseta asistencija za Micića i 62:58 za Srbiju. Saibu to smanjuje od table iz reketa a 62:60.

31' - Peno vraća za Micića, ovaj promašuje trojku, a Akpinaru je vrlo malo falilo da ne nagazi liniju za tri poena kada je pogodio za 60.58.

III četvrtina

StarSport
30' - Fantastičan pogodak Milutinova iz odbojke posle promašaja Todorovića, Srbija vodi 60:51. Saibu to smanjuje na 60:53. Izvrstan doprinos u odbrani dali su Peno i Simonović pritiskom na svoje igrače i to je Srbiji pomoglo da se odbrani od naleta Nemačke. Peno promašuje dva bacanja, Milutinov hvata loptu u napadu, a ona posle novog promašaja Pena uz malo sreće dolazi nama. Bencing pogađa trojku i opet održava Nemce u životu 60:56 za Srbiju.

29' - Milosavljević pogađa, Milutinov odlično lupa bananu Šruderu, a onda pogađa slobodna bacanja posle borbe za poziciju, 58:51.

28' - Todorović u kontri, lopta i on su blizu aut linije i sudije procenjuju da je gazio liniju u trenutku dok je bio u kontaktu sa loptom. Đorđević se buni zbog takve odluke. Nemci prilaze slobodnim bacanjima Bencinga, 54:51.

27' Pogađa i Šruder, Nemci još smanjuju zaostatak 54:49.

26' -
Micić pogađa jedan od dva penala i propušta priliku da vrati deset razlike za Srbiju, 54:45. Bartel smanjuje na 54:47.

25' - Pogađa Šruder za dva. Micić ide do koša i odlaže loptu za Jelovca koji pogađa uz malo sreće pod košem uz faul - 53:45, raste prednost Srbije.

24' - Trojka Milosavljevića, okret Marjanovića i dvojka, "Orlovi" očas posla na +7 - 50:43!

23' - Marjanović pogađa u pravom trenutku za 43:40, njegov 13. poen
, a onda i skida loptu sa obruča Tade. Milosavljević koristi penale za 45:40, ali Kleber zakucava uz faul Marjanovića - 45:43 za Srbiju.

22' -
Marjanović povratna za spoljne igrače, lopta dolazi do Todorović koji fintira i promašuje. Isti igrač šalje visoku loptu za Marjanovića, Srbija gubi loptu, a Tada pogađa trojku za 41:40 za Srbiju i potpuni priključak.

21' -
Micić faulira Šrudera na prodoru i Nemci prilaze na minus četiri - 41:37.

II četvrtina

Foto: StarSport
20' - POLUVREME. Petljali su srpski igrači, Micić je promašio šut iz naskoka sa tri metra, a onda i iznuđen šut za tri poena. Trojka Bencinga 41:35 za Srbiju što je i konačan rezultat prvog poluvremena.

19' -
Peno pogađa trojku posle povratne lopte Micića i prednost Srbije raste 41:32 za Srbiju.

18' -
Šruder kažnjava promašaje Micića jer oba puta pogađa sa linije i približava Nemačku na 35:30. Srbija loša sa penala, Jelovac jedno od dva za 36:30, a onda i naivan faul u napadu Jelovca. Kleber se snalazi pod košem Srbije, Nemačka prilazi na 36:32, ali se snalazi i Milutinov koga nesportski zaustavljaju Nemci - 38:32 i napad sa strane.

17' -
Timan pogađa za Nemce sa poludistance, 35:28. Micić promašuje dva bacanja na drugoj strani.

16'
- Trojka za Nemce, Kleber precizan posle tri teška promašaja njegove ekipe 33:26 za Srbiju. Micić spušta za Milutinova, ovaj potvrđuje dominaciju srpskih centara pod košem 35:26.

15' -
Marjanović pogađa iz okreta svoj karakteristični šut za deveti poen i +8 u korist Srbije, 31:23. Nova majstorija Bobija pod košem, 33:23, prva dvocifrena prednost Srbije.

14' -
Dobrić krade loptu tek što je ušao umesto Todorovića, lopta se spušta za Marjanovića koji novim zakucavanjem povećava na 29:21 za Srbiju. Krade Simonović loptu i u sledećem napadu Nemačke, ali je Micić gubi pa Saibou smanjuje u kontri na 29:23.

13' - Micić pronalazi Todorovića u uglu koji opet ide na drugi obruč, ali ne dobija ni faul ni koš.

12'
- Kleber pokušava da vrati trojku, ne uspeva. Todorović fauliran na prodoru, pogađa jedno od dva bacanja 27:21 za Srbiju.

11' - Lepa zadnja promena Milosavljevića koji promašuje skok šut, Marjanović kontroliše skok Srbije, a prve poene u drugoj deonici ubacuje Jelovac trojkom za 26:21.

I četvrtina

Foto: Starsport
10' - Marjanović opet fauliran, polovičan 23:18, ali Nemačka trojkom Akpinara završava četvrtinu u kojoj Srbija vodi 23:21.

9'
- Lep višak za Milosavljevića koji promašuje trojku, ofanzivni skok i zakucavanje Bobana Marjanovića posle promašaja Jelovca za 22:18.

8' - Šruder drži Nemačku, pogađa pored Todorovića u prodoru uz faul posle izgubljene lopte naših igrača - 18:18. Promašio je plej Nemačke dodatno slobodno bacanje, a Marjanović je u napadu Srbije pogodio oba za 20:18 u korist naše selekcije.

7'
- Trojka Šrudera, Nemci ništa ne promašuju sa spoljnih pozicija - 18:16.

6'
- Sjajan napad Nemačke, Tada iz ćoška koristi višak i daje trojku, ali Jelovac i Milutinov odlični pod košem - 18:13 za našu selekciju.

5' - Au kakav alej-up! Ukradena lopta, Micić diže za Milutinova i košarkaške špice - 14:10 za Srbiju.

4'
- Jelovac fauliran na šutu za tri poena - 9:5 za Srbiju. Bartel daje trojku, vraća trojku Milosavljević - 12:8.

3' - Nemačka smanuje preko Bencinga. Prve poene za Nemačku ubacuje sa penala, a potom daje i trojku pa Nemačka smanjuje na 7:5.

2'
- Ukradena lopta, spušta Micić za Milutinova, a centar Olimpijakosa to završava iz okreta, 4:0 za Srbiju. Šruder neprecizan za tri u narednom napadu, Jelovac daleko bolji i Srbija vodi 7:0!

1'
- Vasa Micić vodio je prvi napad za Srbiju, agresivno je na koš krenuo Todorović na drugi obruč, ali je promašio polaganje. Odlična odbrana Jelovca na Vojtmanu. Todorović ide opet do koša i posle faula pogađa dva penala za 2:0 u korist Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

280 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: