Đoković se probudio i 'uništio' Manarina za polufinale!

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, slavio je u četvrtfinalnom duelu Kvinsa protiv Adrijana Manarina bez izgubljenog seta i plasirao se u polufinale.

Izvor: LN

Petak, 22.06.2018.

16:30

Đoković se probudio i 'uništio' Manarina za polufinale!
Photo by Marc Atkins/Getty Images

Srbin je bio bolji od Francuza posle nešto lošijeg starta, ali je ipak uspeo da se konsoliduje i da, posle nešto više od sat vremena igre, pobedi sa 7:5, 6:1.

Manarino je bio bolji igrač na startu duela, a to je i pokazao početnom prednošću. Napravio je brejk na početku, koji je držao do rezultata 4:2, ali je onda Novak 'ubacio u brzinu'.

Prvi set je završio brejkom sa 7:5, a onda se ubrzo sve raspalo u igri Manarina, koji ni do tog trenutka nije izgledao nešto preterano dobro.

Posle još jednog novog brejka i prednosti Noleta od 4:1, Manarino kreće da greši još više nego do tog trenutka, iako je izgledalo da nije moguće, i praktično poklanja srpskom teniseru dupli brejk prednosti.

Manarino je imao šansu da vrati jedan servis dok je Novak servirao za završetak duela, ali je ipak ostao smiren i nije dozvolio da se meč oduži i po prilično ubedljivo savladao Franzuca, koji je na kraju ipak ostao bez gasa.

Novak, koji ostvario 800. pobedu na ATP turu u karijeri, se u polufinalu sastaje sa Žeremijem Šardijem, koji je u dva seta pobedio Frensisa Tijafoa, dok se u drugom polufinalu sastaju Marin Čilić i Nik Kirjos.

II set

Photo by Patrik Lundin/Getty Images for LTA
6:1 Kraj! – Đoković dolazi do 800. pobede na ATP turu nakon jednog dužeg gema, u kome je morao da spasi i brejk loptu, ali nakon uspešnog čelendža asom dolazi do poslednje gema u meču.

5:1 – Sve se raspada u igri Manarina, koji ne staje sa greškama. Nikad brži brejk za Novaka, koji dolazi do nedostižne prednosti od 5:1 i sada servira za meč.

4:1 – Novak nastavlja da fantastično servira, a to pokazuje statistika da je on prilikom svojih servis gemova, izuzev onog kada je pretrpeo brejk, izgubio samo sedam poena u ukupno osam gemova. Neverovatna statistika, a bila bi još bolja da mu nivo igre nije pao u tom jednum gemu na početku meča.

3:1 Brejk Đokovića! Novak veoma lako dolazi do 0:30 i prilikom poena koje je usledio imao je priliku da dođe do tri vezane brejk prilike, ali je Manarino sjajnim drop šotom uspeo da osvoji poen, međutim već u narednom pravi još jednu neiznuđenu grešku pa Srbin ima dolazi do dve šanse za oduzimanje servisa. Manarino, za divno čudo, ostaje mirniji i čeka da Novak napravi dve greške zaredom, pa uspeva da izbori izjednačenje. Nole ne koristi i treću šansu u ovom gemu, ali dolazi do četvrte i nakon jednog sjajnog poena, koji se završio greškom protivnika, dolazi do novog brejka i ima prednost i u drugom setu.

2:1 – Već neko vreme u Novakovim gemovima nema apsolutno nikakve drame, jer ih srpski teniser dobija sa velikom lakoćom.

1:1 – S obzirom da je Novak prvi set osvojio brejkom, ima privilegiju da u drugom servira na početku. Prvi gem je prošao kao i mnogi za Novaka u poslednjih pola sata, sa velikom lakoćom, ali istom merom uzvraća i Manarino, koji za razliku od Đokovića, koji nije izgubio poen, gubi jedan, ali je rezultat poravnat u drugom setu.

I set

Photo by Patrik Lundin/Getty Images for LTA
7:5 Brejk i set za Đokovića! Sjajno u ovim trenucima igra srpski teniser. Kao što je predviđeno, Novak je svoju odličnu igru krunisao brejkom, kojim je završio set. Manarino je od gem lopte, sa kojom je mogao da dođe do 5:3, uzeo samo jedan gem i prvi set ide u korist Đokovića, koji će nam ipak svima dati vremena da se odmorimo za meč Srbija Švajcarska.

6:5 – Nekoliko sjajnih udaraca Novaka Đokovića. Manarino sada praktično posmatra Novaka kako bi video kako će se poen završiti i polako, ali sigurno, možemo reći da Novak dolazi na nivo iz prethodna dva meča.

5:5 – Ipak još nema kraja veoma neizvesnog prvog seta, Francuz je zadržao mentalnu stabilnost i sa lakoćom došao do izjednačenja. Novak igra bolje, ali u ovom gemu nije imao nikakvu šansu.

5:4 – Siguran gem za srpskog tenisera sveta koji odjednom ima šansu da potencijalnim brejkom završi prvi set, a pre nekoliko trenutaka je bio na ivici poraza jer je Manarino imao gem loptu za prednost od 5:3. Još jedna sjajna potpora za Novaka, koji kako meč odmiče izgleda sve bolje i bolje i sada može možda čak i da završi prvi set.

4:4 Brejk Đokovića! Izgledalo je da će ovo biti još jedan miran gem za Francuza, jer je imao prednost od 40:15, ali gubi dva poena zaredom i dolazi do đusa. Novak igra veoma disciplinovano, prepušta Manarinu inicijativu i čeka greške, a upravo to i dobija pa dolazi do treće brejk lopte u setu, koji ipak ne koristi posle odlično izgrađenog poena 26. tenisera sveta. Još jedan sjajan, metodičan poen srpskog tenisera, ali onda je neodlučnost preovladala i četvrta brejk lopta odlazi u nepovrat, kao i peta, ali je šesta bila ta koja je bila prava i Novak vraća brejk!
Photo by Matthew Stockman/Getty Images
3:4 – Jedan miran gem za Đokovića. baš onakav kakav mu je trebao. On sve bolje i bolje igra, što se vidi i u čistini njegovih udaraca, ali i u samopouzdanju. Novak je odigrao najbolji gem u meču za sad, ali da bi opstao u prvom setu nema još puno vremena da oduzme servis rivalu. Prvu od dve preostale šanse imaće u gemu koji sledi.

2:4 – Novak je uspeo malo da umiri ritam i prestao je da greši, a to je nastavio da radi njegov rival. Manarino osvaja prvi poen gema, ali onda pravi tri greške zaredom i poklanja bivšem broju jedan dve vezane brejk lopte. Međutim, Srbin ne uspeva da iskoristi ni jednu pa dolazimo do izjednačenja, a francuski teniser odličnim servisom odmah dolazi do gem lopte, a zatim asom i do gema.

2:3 – Novak ne igra baš najbolje, miljama daleko od onoga što je prikazao u poslednja dva meča, protiv Milmana i Dimitrova. Ni Manarino trenutno nije preterano dobar, tako da se može zaključiti da ne gledamo preterano kvalitetan tenis, ali ipak 29-godišnji Francuz ima i dalje prednost brejka, doduše Đoković će u narednom sigurno pritisnuti njegov servis i pokušati da izjednači rezultat u prvom setu.

1:3 Manarino za sada održava veoma visok tempo meča i većina poena zavisi uglavnom od njega. Tako je nakon dva odlična poena, jednu loptu izbacio u aut i Novak je imao kakvu takvu šansu na 30 oba, ali je Francuz odmah zatim sa dva servis vinera potvrdio brejk prednosti.

1:2 Brejk Manarina! Prva dupla servis greška u meču je delo Noleta, a ubrzo zatim i jedna neiznuđena. Srbin je imao sreće prilikom četvrtog poena u gemu, pa je Manarino jedan napad poslao u aut, ali je već u narednom poenu bio izuzetno dobar i došao do prve brejk lopte u meču. Ritern Manarina je bio sjajan i Novak je ramom 'ispucao' lopticu na van kompleksa Kvinsa, pa smo već videli prvi brejk.

1:1 – Siguran prilikom svog prvog servira bio je i Manarino, koji je protivniku prepustio samo jedan poen na riternu. Bilo je tu par dobrih servirsa, ali i jedna greška Đokovića, pa za sada nema ranog brejka.

1:0 – Odličan prvi servis gem za Novaka. Uz pomoć dobrog servisa, kao i nekoliko sigurnih i kvalitetnih udaraca došao je do prvog gema u meču, koji je osvojio bez izgubljenog poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: