Liga šampiona: Zvezda borbu počinje u Letoniji!

Fudbaleri Crvene zvezde igraće protiv letonskog tima Spartaks Jurmala, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: AK

Utorak, 19.06.2018.

08:35

Liga šampiona: Zvezda borbu počinje u Letoniji!
Foto: StarSport

Spartaks je osnovan 2007. godine, a dvostruki je uzastopni šampion Letonije. Igra na stadionu "Sloka" kapaciteta 2.500 mesta.

Tim iz Jurmale je odavno u takmičarskom ritmu, trenutno je na deobi drugog mesta u Višoj ligi Letonije, sa 22 boda iz 11 kola, koliko ima i Ventspilst. Zaostaje šest za liderom Rigom.

Za Spartaks trenutno igraju trojica srpskih fudbalera – Aleksandar Kosorić (bivši vezista Partizana), Nikola Kovačević (Radnički Kragujevac, Vojvodina, Spartak, Radnički Niš), Marko Simić (OFK Beograd, Mladost Lučani, Novi Pazar).

Letonski šampion tek treći put izlazi na evropsku scenu. Na premijeri 2015. eliminisao je u prvom kolu kvalifikacija za LE podgoričku Budućnost ukupnim rezultatom 3:1, a onda je "naleteo" na jedan srpski klub.

Novosadska Vojvodina je nakon remija u Jurmali 1:1 bila ubedljiva na "Karađorđu" 3:0. Naredne sezone Spartaks je odmah eliminisan iz Evrope od beloruskog Dinamo Minska sa ukupnih 4:1, dok je prošle sezone namučio Astanu na početku borbe za LŠ, Kazahstanci su prošli sa ukupnih 2:1.

Srpska kolonija u mađarskom Videotonu, koji sa klupe predvodi Marko Nikolić, "izvukla" je Didelanž iz Luksemburga, drugi naš trener Ilija Stolica će na klupi slovenačke Olimpije debitovati protiv Karabaga iz Azerbejdžana, dok crnogorskog šampiona Sutjesku očekuje izuzetno težak dvomeč sa Astanom iz Kazahstana.

Prvi mečevi su na programu 10/11. jula, a revanš utakmice 17/18. jula.

I kolo kvalifikacija, parovi iz Grupe 3:
Kukeši (Albanija) – Valeta (Malta)
Flora Talin (Estonija) – Hapoel BŠ (Izrael)
Spartaks Jurmala (Letonija) – Crvena zvezda (Srbija)
Spartak Trnava (Slovačka) – Zrinjiski (BiH)
Astana (Kazahstan) – Sutjeska (Crna Gora)

I kolo kvalifikacija, parovi iz Grupe 2:
pobednik pretkola – Malme (Švedska)
Helsinki (Finska) – Vikingur (F. Ostrva)
Ludogorec (Bugarska) – Krusejders (S. Irska)
Kork Siti (Irska) – Legija (Poljska)
Valuj Rejkjavik (Island ) – Rosenborg (Norveška)

I kolo kvalifikacija, parovi iz Grupe 1:
Torpedo (Gruzija) – Šerif (Moldavija)
Škendija (Makedonija) – Nju Sejnts (Vels)
Suduva (Litvanija) – APOEL (Kipar)
Olimpija (Slovenija) – Karabag (Azerbejdžan)
Didelanž (Luksemburg) – Videoton (Mađarska)

U Nionu će u 14h određeni parovi i drugog kola kvalifikacija, pa će Zvezda znati i ime potencijalnog rivala u narednoj rundi, a među potencijalnim protivnicima su Dinamo Zagreb, Ludogorec, Legija, Seltik, Astana, APOEL, BATE Borisov, Šerif, Malme i Karabag.

Drugo kolo je na programu 25/25. jula i 31. jula/1. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: