Bulut: Stojačić bio prevaga; Stojačić: Karijera išla gore-dole

Najkorisniji igrač Svetskog prvenstva u basketu 3x3 Dušan Domović Bulut istakao je učinak novajlije u sastavu Stefana Stojačića.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 14.06.2018.

13:02

Bulut: Stojačić bio prevaga; Stojačić: Karijera išla gore-dole
Foto: StarSport

Bulut, Stojačić, Dejan Majstorović i Marko Savić osvojili su na Filipinima treću uzastopnu titulu šampiona sveta.

"Stefan nam je doneo neophodnu želju i agresivnost, što nam je falilo. Teško mu je bilo da se uklopi, ali je bio prevaga u nekim utakmicama. Želimo da ostanemo najbolji", rekao je Bulut.

Stojačić je podsetio da je imao puno uspona i padova u karijeri (igrao za Crvenu zvezdu, Radnički Kragujevac, Vojvodinu...) i da mu je drago što je postao prvak sveta i u basketu.
"Karijera mi je išla "gore-dole", osvajao sam zlatne medalje u košarci, potom imao i pauzu, a sada sam napravio uspeh i sa basketašima, kao da sanjam. Velika mi je čast što sam deo tima koji je popularizovao basket. U Srbiji se igra najbolji basket", poručio je Stojačić.

Neizbežno pitanje za Dejana Majstorovića bilo je da opiše pobednički koš u polufinalu protiv Poljske.

"Pomislio sam samo "Pomozi Bože", imao sam mnogo sreće, a i verovao sam. Rekao sam Bulutu da ću da rešim".

Njihov saigrač Savić dodao je da se pribojavao duela u grupnoj fazi sa Holandijom, ekipom koju je reprezentacija Srbije savladala i u finalu.

Čak četiri puta, na pet turnira, su srpski basketaši bili zlatni na Svetskom prvenstvu, pa će titulu braniti i naredne godine u Amsterdamu.
Foto: StarSport
Košarkaški savez Srbije i cela nacija ponosni su što srpski basketaši treći put u nizu postali šampioni sveta, izjavio je prvi čovek Saveza Predrag Danilović.

"Basketaši su ponovo najbolji na planeti, pratio sam ih, razgovarali smo više puta tokom turnira... Na pravi način su predstavili Srbiju. Nije bilo lako i ponosan sam na njih, kao i cela nacija", rekao je Danilović na konferenciji za medije u Kući košarke u Sazonoj.

Prema njegovim rečima KŠ je značajno podigao basket u zemlji i samo u ovoj godini organizovao preko 40 turnira.

"Basket je olimpijski sport, ozbiljna stvar i želim im da nastave sa odličnim rezultatima", dodao je predsednik KSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: