"Brejk" Baskonije na startu finala, šampion Evrope pao kod kuće

Košarkaši Baskonije napravili su "brejk" na startu finalne serije plej-ofa španske Endesa lige protiv Real Madrida.

Izvor: AK

Sreda, 13.06.2018.

23:05

Foto: StarSport

Tim iz Vitorija iznenadio je prvaka Evrope uspred Madrida sa 94:90, nakon dramatične završnice.

Nakon rezultatske "klackalice" tokom 35 minuta, Baskonija pravi seriju 11:2 i stiže do ogromnih 90:84 pred poslednjih desetak sekundi.

Serhio Ljulj u očajničkom napadu pogađa neverovatno trojku levom rukom (a nije levoruk) pored dvojice čuvara i vraća Real u život.

Usledio je brz faul nad Vojtmanom koji koristi oba slobodna bacanja, ali Real pogađa još jednu očajnički potrebnu trojku, preko Kerola na četiri sekunde do kraja.

Dva penala za Baskoniju pogađa i Bobua i stavlja tačku na ogromnu pobedu Baskonije.

Baskoniju je u Madridu imala šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Luka Vildosa sa 16 poena.

Pratili su ga Vensan Poire sa 13 uz pet skokova, Janis Tima i Tornike Šengelija sa po 12, te Johanes Vojtman i Rodrig Bobua sa po 11.

U timu Reala najefikasniji je bio Džejsi Kerol sa 20 poena, 14 je dodao Serhio Ljulj, dok su po 12 postigli Valter Tavares i Luka Dončić koji je imao još šest skokova i četiri asistencije.

I drugi meč je na programu u Madridu za dva dana, a treći u Vitoriji u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: