"Mesi je podržao teroriste, izbacite Argentinu sa Mundijala!"

Odluka Argentinaca da otkažu utakmicu sa Izraelom pred Svetsko prvenstvo u Rusiji, u Izraelu je dočekana na "krv i nož".

Izvor: MLJ

Petak, 08.06.2018.

09:40

Getty images

Prijateljska utakmica između Argentine i Izraela je otkazana iz političkih razloga. "Gaučosi" se za Svetsko prvenstvo pripremaju u Barseloni, pa je njihov put u Izrael otkazan.

Plan je bio da se utakmica odigra u Jerusalimu na stadionu "Tedi Kolek", što je Palestina protumačila kao provokaciju i uputio pismo argentinskom savezu da utakmicu otkaže.

Igrači Argentine su razgovarali sa predsednikom svog saveza Klaudijom Tapijom i odlučili da je ni ne odigraju u strahu od mogućih napada ili nereda.

Selektor nebesko-plavih Horhe Sampaoli traži odigravanje jedne utakmice u Barceloni.

"Kao ambasador UNICEF nisam mogao da igram protiv ljudi koji ubijaju nevinu palestinsku decu, jer smo prvo ljudi, a tek onda fudbaleri", rekao je Lionel Mesi.

Ovakav stav jednog od najboljih fudbalera svih vremena je razbesneo Izraelce koji prete da će tužiti Argentinu Svetskoj kući fudbala - FIFA.

"Sportski Izrael je ljut zbog neočekivane odluke Argentine da otkaže prijateljski meč pred Svetsko prvenstvo nakon propalestinskih protesta, a neki od lidera Izraela optužuju Mesija i njegove suigrače za priklanjanje teroristima", javlja AP.

Ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman je čak rekao da "neće ustuknuti pred čoporom antisemitskih pristalica terorista", dok je predsednik Reuven Rivlin bio nešto umereniji rekavši da ga takva odluka Argentinaca brine.

Pored svega toga, medij koji je otkupio pravo prenosa utakmice Argentine i Izraela će u tužbi tražiti da se Argentina izbaci sa Mundijala, a podršku ima i od Fudbalskog saveza Izraela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: