Rekord: Ronaldo prelomio, napušta Real Madrid!

Zvanično najbolji fudbaler sveta Portugalac Kristijano Ronaldo doneo je nepovratnu odluku da napusti Real Madrid, prenosi dnevnik iz njegove domovine Rekord.

Izvor: PT

Četvrtak, 07.06.2018.

10:11

Rekord: Ronaldo prelomio, napušta Real Madrid!
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Kako se navodi, razlog za takav potez Ronaldo je pronašao jer predsednik Reala Florentino Perez nije ispunio obećanje i nagradio ga za uspehe, pa smatra da nije dobio priznanje od kluba.

Prethodno, španski mediji objavili su da Ronaldo zahteva platu od čak 75 miliona evra godišnje i šestogodišnji ugovor, odnosno da završi karijeru u Madridu u 40. godini.

To znači da bi imao za 30 miliona evra veća primanja i postao ubedljivo najplaćeniji fudbaler planete, ispred Barseloninog Lionela Mesija koji zarađuje 50 miliona.

Ronaldo je odmah po osvajanju treće uzastopne Lige šampiona izjavio da mu je "bilo lepo u Realu" i tako privukao pažnju Pari Sen Žermena i Mančester Junajteda.

Sličan pritisak na upravu kluba Ronaldo je i ranije pravio, kada je pretio odlaskom, a na kraju ostao uz ispunjenjene zahteve.

Najbolji fudbaler sveta u Madrid je došao 2009. godine za rekordnih 90 miliona evra. Odigrao je 438 mečeva za Real, postigao je 450 golova, osvojio je četiri Lige šampiona i dve LaLige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

190 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: