Sportske igre prošle kroz Kikindu, igrala se i deca emigranata

Posle Novog Sada, Sportske igre mladih su prošle i kroz Kikindu gde su mališani koji vole sport poslali lepu poruku fudbalerima pred put na SP u Rusiji.

Izvor: MLJ

Utorak, 29.05.2018.

16:24

Sportske igre prošle kroz Kikindu, igrala se i deca emigranata
Foto: SIM

Tribine na otvorenom terenu SC Jezero bile su pune, a još nekoliko hiljada mališana, učitelja i roditelja ostalo je okolo u parku, odakle su pružali podršku.

Decu su pozdravili lokalni zvaničnici i organizatori i organizatori SIM karavana.

Na Igrama su se, u revijalnom delu, takmičili i predstavnici emigranata, deca iz Sirije i Avganistana koji se nalaze u ovom gradu.

"Sportske igre mladih su postale sastavni deo manifestacija, koje organizujemo u našem lepom gradu. Pozdravljam to što radi predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović, ima puno energije i sve radi zbog dece Srbije. I velika mi je čast što je Kikinda postala deo porodice Sportskih igara mladih, koje u najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. Moram da pozdravim i sve naše đake, koji su se u velikom broju okupili na otvaranju igara, da se druže i takmiče", rekla je Bosiljka Srdić, zamenik gradonačelnika Kikinde.

Revijalnu fudbalsku utakmicu odigrali su mališani iz Kikinde protiv vršnjaka iz Temišvara.

Najbolji iz Kikinde takođe obezbeđuju plasman na Državno finale Igara, koje će se održati u Beogradu od 23. do 29. Jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: