Kralj: Traju rane, Karijusa će greška pratiti ceo život

Bivši reprezentativni golman Ivica Kralj kaže da će Liverpulov Loris Karijus možda i moći da oprosti sebi, ali ne zna hoće li mu oprostiti navijači "Redsa".

Izvor: MLJ

Nedelja, 27.05.2018.

13:30

Kralj: Traju rane, Karijusa će greška pratiti ceo život
StarSport

Liverpul je poražen u finalu Lige šampiona golovima posle dve velike greške golmana Karijusa, a Kralj kaže da ne zna šta se u tim trenucima dešavalo.

Karijus je prvo bacio loptu na nogu Karimu Benzemi za 0:1, a onda mu je u 83. minutu lopta prošla kroz ruke za 1:3 posle šuta Gareta Bejla.

"Zamišljao sam da će biti mnogo golova, ali sam očekivao i efikasniji Liverpul. Činjenica je da su ostali bez Salaha koji im je udarna igla i najbolji igrač i očigledno da je to uticalo na sve njih na terenu, a videli ste i sami reakciju trenera i publike. Oni su osetili u tom trenutku da gube zbog izlaska Salaha", rekao je Kralj za B92.

Navijao je, kaže, za Liverpul ali smatra da Real nije nezasluženo osvojio "ušati" trofej. Šteta je po njegovom mišljenju samo što se sada više priča o jednom golmanu nego o kvalitetu fudbala. Ipak, prva greška Karijusa iz 51. minuta posebno je neshvatljiva.

"Ne znam, moram priznati da ne znam, čudan je gol. Verovatno su pomislili da je ofsajd koji nije sviran i koga nije bilo. Međutim, njegova reakcija je, ne znam, diskutabilna. Nije očekivao možda da protivnički igrač reaguje kako je reagovao, ali veliki je ulog za tako ogromnu grešku. Posle te greške, mislim da se utakmica za Karijusa i završila. Ispostavilo se tako nažalost svih onih doživljavaju golmane na taj način. Ja posebno, pokušavam da nađem opravdanje za tako nešto, ali je teško", objašnjava Kralj.
StarSport
Poslednje finale je Liverpul igrao još 2007. godine, a poslednji trofej osvojio u finalu 2005. protiv Milana u čudesnom meču završenom 3:3 posle 120 minuta i odlučenom penalima. U subotu uveče je situacija bila drugačija jer je kiks "Redsa" došao na jednoj od najranjivijih pozicija na terenu.

"Saigrači pokušavaju bodrenjem, veliki je ulog, čeka se toliko godina, a Englezi doživljavaju fudbal kao i svi mi. Mislim da tu nije bilo povratka. On bi najsrećniji bio da se tu utakmica završi. Slušam i danas komentare na tim društvenim mrežama, ne bih voleo da sam mu u koži, ali golmanski posao je takav. Moram da kažem da sam se raspitivao odakle on na golu Liverpula pošto ga ne znam ovako dobro, znam da je počeo u Nemačkoj, bio u nižerazrednim klubovima, malo posle u Majncu. Otišao u Mančester siti, tamo nije uspeo, otišao u Liverpul, on i Minjole su se menjali pa je on poslao standardan i sada je sve ostalo istorija", dodao je Kralj i napomenuo da će 'rane' Karijusa potrajati poprilično dugo.

"Traju rane, njega će ova greška pratiti ceo život, ali je golmanski posao takav. U jednom momentu ste junak, u drugom tragičar. Smatram da čim je u Liverpulu ima i veliki kvalitet i da će uspeti da prebrodi, a da li će mu oprostiti navijači Liverpula to će vreme da mu kaže", zaključuje nekadašnji golman Jugoslavije i Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: