Novi rekord – peta "Zlatna kopačka" za Mesija

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi peti put u karijeri osvojio je rekordnu "Zlatnu kopačku" namenjenu najboljem strelcu Evrope u sezoni.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.05.2018.

14:05

Novi rekord – peta
Foto: Getty images

Argentinac je špansku Primeru završio sa 34 gola, dva više od Liverpulovog Mohameda Salaha i četiri od Harija Kejna iz Totenhema.

Salah je bio u vođstvu tokom aprila, ali je Mesi sa osam golova u poslednjih šest mečeva stigao do novog ličnog trofeja.

Posle njih slede Mauro Ikardi (Inter), Čiro Imobile (Lacio) i Robert Levandovski (Bajern) sa po 29, Edinson Kavani (PSŽ) 28, Kristijano Ronaldo (Real) 26...

Mesi se sada odvojio od Kristijana Ronalda kao samostalni rekorder sa pet nagrada za najboljeg strelca, nakon što je istu dobijao 2010, 2011, 2013. i 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: