Žoc neće o sudijama: Detalji, loša odbrana i promašeni ziceri

Trener Fenerbahčea Željko Obradović rekao je da je loša igra u odbrani koštala njegovu ekipu u finalu Fajnal fora Evrolige protiv Real Madrida.

Izvor: B92

Nedelja, 20.05.2018.

22:51

Žoc neće o sudijama: Detalji, loša odbrana i promašeni ziceri
Starsportphoto

Košarkaši Real Madrida novi su prvaci Evrope, pošto su u finalu Fajnal fora Evrolige u Beogradu savladali Fenerbahče sa 85:80.

"Čestitam Real Madridu na osvojenoj tituli. Već sam govorio da su imali dosta problema sa povredama ove sezone, ali su došli na Fajnal for u najboljem mogućem trenutku za njih. Bilo mi je drago jer su se svi igrači oporavili i imali priliku da učestvuju u Beogradu", rekao je Obradović koji nije želeo da komentariše suđenje, posebno u slučaju koša Treja Tompkinsa koji je bio odlučujući.

"Ne želim da govorim o sudijama. Analiziraću sve, ali suđenje ne".

‘Kraljevski klub’ je tako došao do 10. trofeja i onemogućio srpskog trenera da učini isto.

"Utakmica je bila prilično izjednačena, oni su uspeli da prelome u drugom poluvremenu. Ključ je bio to što naša odbrana nije bila na nivou na kojem je trebalo, kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu. Ali moram da kažem da smo imali neke neverovatne promašene zicere".

On je potom otkrio u čemu je bio najveći problem.

"Bili smo potpuno dekoncentrisani, primili nekoliko netipičnih poena za način na koji mi igramo odbranu. Borili smo se do kraja, imali želju i nadam se da će za neke ovo biti veoma važno i dragoceno iskustvo. Visoki igrači su imali problema, zato je u finalu bitno da imate još razigranih igrača da pomognu. Imali su motivaciju i želju, ali to nije bilo dovoljno".

Željko je istakao da će pokušati da oporavi igrače kako bi nastavili da se bore za trofeje.

"Veoma sam ponosan na svoje igrače, mislim da smo imali neverovatnu sezonu u Evroligi. Vratili smo se u veliko finale i sad je moj zadatak da oporavim igrače. Već od sutra razmišljam kako da to učinim, da napravim plan jer nas očekuje završnica u domaćem šampionatu. Ostaje nam da povratimo i pokušamo da ponovo osvojimo tursku ligu".

Za kraj, zahalio se brojnim navijačima koji su preplavili Beograd tokom F4.

"Nikada nemamo pritisak zbog njih, oni su tu uvek za nas. Želim da im se zahvalim što su i ovde bili uz tim, došli su u velikom broju i nastavili tradiciju. Veoma su bitan faktor svih rezultata i uspeha koje smo napravili poslednjih godina", zaključio je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: