"Fener? Sjajna ekipa, sjajni navijači, a o treneru da ne pričam"

Luka Dončić, trenutno najbolji košarkaš u Evroligi, rekao je da je spreman za veliko finale na Fajnal foru protiv ekipe Fenerbahčea.

Izvor: B92

Petak, 18.05.2018.

23:12

Starsportphoto

Dončićev Real plasirao se u finale Evrolige pobedom nad moskovskim CSKA sa 92:83 i tako došao do četvrtog finala u poslednjih šest sezona.

"Neverovatan osećaj. Znamo koliko je bilo teško doći do ovde. Ovo je jedna od najkvalitetnijih sezona u Evroligi i mislim da smo zaslužili da budemo ovde. Odradili smo dobar posao, iako smo imali tešku godinu sa mnogim povredama. Ali mi smo tim, imamo 16 igrača, skoro kao fudbalski i uvek se držimo zajedno", rekao je Dončić posle meča.

Osvrnuo se i na samu utakmicu u Beogradskoj areni.

"U prvoj četvrtini nismo odigrali dobro, imali smo loše procente šuta, ali smo ih popravili u drugoj i trećoj. Zaustavili smo Serhija Rodrigesa i to je bio ključ".

On je prograšen za igrača utakmice koju je završio sa 16 poena (2-6 za dva, 2-6 za tri, 6-8 penali), uz 7 skokova i dve asistencije.

"Super se osećam, u odličnoj sam formi i spreman sam za finale".

Tamo ih čeka branilac titule Fenerbahče, koji je u prvom polufinalu izbacio Žalgiris.

"Neverovatna su ekipa, imaju neverovatne navijače koji im daju veliku podršku, a o treneru da ne govorim. Biće vrlo teška utakmica", zaključio je Dončić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: