Bajern rutinski, Jović blizu tripl-dabla, polufinale sa Bambergom

Košarkaši Bajerna bez problema su savladali Fraport Skajlajnerse (90:70) u eliminacionom meču prve runde plej-ofa nemačkog prvenstva.

Izvor: LN

Petak, 18.05.2018.

15:20

Bajern rutinski, Jović blizu tripl-dabla, polufinale sa Bambergom
photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Gosti iz Frankfurta su odlično otvorili meč i imali čak +10 na kraju prve četvrtine, ali onda Bajern "pali mašinu" i trijumfuje – 90:70 (16:26, 23:11, 20:15, 31:18).

Ubedljivo najbolji akter meča bio je srpski plejmejker Stefan Jović sa 19 poena, deset asistencija i sedam skokova, pa mu je tripl-dabl izmakao 'za dlaku'.

Kod domaćina istakli su se još i Džered Kaninghem sa 15 poena, Redži Reding je ubacio 13, dok je bivši centar Crvene zvezde imao četiri poena i isto toliko skokova. Milan Mačvan i Vladimir Lučić nisu nastupali na utakmici zbog povreda.

Fraport je, u porazu, predvodio Kvantez Robertson sa 19 poena, Filip Skrab je imao 14 poena i osam asistencija, a Šonu Hafu su falili po jedan skok i poen za dabl-dabl.

U jedinom preostalom četvrtfinalu Alba je eliminisala Oldenburg rezultatom 85:68 i zakazala polufinalni duel sa Ludvigzburgom. Srpski internacionalac Stefan Peno završio je meč sa devet poena i pet asistencija.

Minhenski Bajern u polufinalu nemačke "easyCredit BBL" lige sastaje se sa Bambergom, za koji nastupaju Dejan Musli i Luka Mitrović. Prvi meč te serije na programu je 20. maja od 18.00, dok prednost domaćeg terena ima 'četa' Dejana Radonjića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: