Budućnost u pohodu na EL – Gordić ostaje, niče nova 'Morača'

Nakon Nikole Ivanovića, i Nemanja Gordić je produžio ugovor sa KK Budućnost Voli.

Izvor: B92

Sreda, 16.05.2018.

22:02

Budućnost u pohodu na EL – Gordić ostaje, niče nova 'Morača'
Photo: ABA liga/Buducnost VOLI

MVP finala ABA lige potpisao je dvogodišnji ugovor sa "plavima", objavljeno je iz kluba koji sklapa tim za nastup u Evroligi.

Gordić je prošle sezone bio lider Budućnosti i u regularnom delu i u plej-ofu ABA lige, kao i u Evrokupu.

Računajući i mečeve sa Cedevitom i Crvenom zvezdom u doigravanju, 29-godišnji plejmejker postizao je 15,3 poena, imao 4,4 asistencije, uz prosečan indeks korisnosti 16,5.

Osim toga, klub na čijem čelu je Dragan Bokan, krenuće u renoviranje dvorane ‘Morača’ koja trenutno ne ispunjava uslove za igranje u najjačem evropskom takmičenju.

Kako bi obezbedili neophodan kapacitet od minimum 5.000 stolica, uprava Budućnosti napraviće korak više. Naime, prema projektu koji je predstavljen i čiji je idejni tvorac arhitekta Mladen Đurović, SC Morača će imati kapacitet od 6.000 mesta. Galerija koja će biti ispod semafora brojaće blizu 900 sedišta, a na suprotnoj strani, na montažnoj tribini, moći će da stane oko 400 gledalaca.

“Dobili smo pohvale Evrolige da smo maksimalno dobro iskoritili pethodnih nekoliko nedelja i sigurno ćemo uspeti da završimo kompletan posao oko rekonstrukcije dvorane do kraja avgusta, kako smo i planirali. Ovim projektom ukupno dobijamo blizu 6.000 sedišta, što je mnogo više nego što se zahteva u propisima Evrolige. Radi se sređivanje parketa, renoviranje svlačionica, nova rasveta i izgradnja VIP salona. Svakodnevno smo u poslu, komunikaciji sa Evroligom i kao što smo najavili na proslavi titule sve ide mnogo bolje nego što smo očekivali”, rekao je Bokan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: