Arbitru Srđanu Obradoviću određen pritvor od 30 dana

Arbitar Srđan Obradović saslušan je u Jagodini gde je negirao da je zloupotrebio službeni položaj, posle čega mu je određen pritvor od 30 dana

Izvor: LJP

Sreda, 16.05.2018.

18:17

Arbitru Srđanu Obradoviću određen pritvor od 30 dana
StarSport

Takvu odluku sudija je doneo na predlog tužioca Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, po čijem nalogu je pre tri dana delilac pravde i uhapšen u Jagodini.

Arbitar, koji se sumnjiči da je zloupotrebio službeni položaj u okršaju Spartaka i niškog Radničkog u Subotici, pred tužiocem je izneo svoju odbranu u prisustvu čak tri branioca koja je angažovao, a pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke i dalju istragu koja sledi.

Prema nezvaničnim saznanjima Novosti, Obradović je pred tužiocem poricao da je počinio delo za koje se tereti i naveo da nije favorizovao domaćine meča, fudbalere subotičkog Spartaka. Šta je još rekao, zasad niko ne želi da kaže, ističući da se u ovoj fazi postupka ne može iznositi više detalja, jer predstoje saslušanja svedoka i određena veštačenja.

On je prethodno u policiji, kako saznajemo, takođe sve negirao, a navodno se pravdao da je slučajno napravio grešku kada je dosudio penal za Spartak na nedeljnoj utakmici sa Radničkim iz Niša.

Obradovićevo saslušanje u novosadskom tužilaštvu je trajalo nekoliko sati, a na njega je doveden iz Jagodine, gde je pre tri dana i uhapšen po nalogu novosadskog Višeg javnog tužilaštva. Posle saslušanja, fudbalski sudija je iz zgrade novosadskog suda odveden u pritvor Okružnog zatvora na Klisi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: