Fulam razbio "kletvu", Jokanović i Mitrović idu na Vembli!

Fudbaleri Fulama pobedili su Derbi Kaunti u revanšu polufinala plej-ofa za ulazak u Premijer ligu na svom Krejven Kotidžu sa 2:0.

Izvor: MLJ

Ponedeljak, 14.05.2018.

20:45

Fulam razbio
Getty images

Golove su za domaće dali Rajan Sesenjon i Denis Odoi. Mada nijedan od dva gola nije dao Aleksandar Mitrović, odigrao je dobro i bio stalna opasnost pred kaznenim prostorom Derbija.

Tim Slaviše Jokanovića i Aleksandra Mitrovića uspeo je tako da nadoknadi 0:1 iz prvog duela i u finalu plej-ofa će igrati protiv boljeg iz dvomeča Aston Vile i Midlzbroa.

'Vila' posle prve utakmice vodi 1:0. Ovo je ujedno i prvi put posle četiri pokušaja da je Fulam uspeo da prođe polufinale plej-ofa posle sedam uzastopnih poraza.

Fulam je kao i u prvoj utakmici odmah od starta zaigrao dobro držeći loptu u nogama i tek su dva minuta prošla do prvog pokušaja Karnija. Već u devetom je Fulam mogao do vođstva. Abubakar Kamara je dobio loptu na desnoj strani, uposlio je Sesenjona, a ovaj očajno primirio loptu i usledio je loš udarac posle kontre tri na jedan.

Fulam je nastavio da napada, Derbi da se brani, a Skot Karson da briljira na golu gostiju. Jedna od ključnih promena u napadu Fulama je bio Kamara koji je bio starter umesto Ajitea i to se pokazalo kao pravi potez Jokanovića.

Mitrović je u 35. minutu poslao loptu tik pored stative, a spomenuti Kamara je u 40. tukao sa dvadesetak metara, ali je Karson odbranio. Golman Derbija je do poluvremena "skinuo" Mitroviću zicer sa tri metra u 43. minutu pa je do poluvremena bio najzaslužniji za 0:0. Mitrović je i u nastavku odigrao dobro i imao je više šuteva ka golu protivnika, što iz situacija u kojima se nalazio, što iz onih koje je sam stvarao.

Sve što je Fulam promašio u prvoj utakmici i prvom poluvremenu druge vratilo se na naplatu u 47. minutu kada je Sesenjon posle genijalnog dodavanja Johansena zatresao mrežu sa osam metara za 1:0.

Tog trenutka je Fulam zaigrao još bolje sa većom željom da sve završi u nastavku. I uspeo je. Kamara je dobro prošao po desnoj strani u 65. minutu, šutirao, ali je pogodio spoljnu stranu mreže i usput igrača Derbija.

Denis Odoi je najbolje skočio u kaznenom prostoru Derbija posle izvedenog kornera i od stative je glavom pogodio mrežu, a Karsona po drugi put ostavio matiranog.

Fulam je do kraja uspeo da se odbrani i sada čeka protivnika koji će mu se suprotstaviti na Vembliju u finalnoj borbi za ulazak u Premijer ligu naredne sezone.

Tok meča:

Getty images
90+6 KRAJ - Fulam je uspeo da se odbrani, Derbi je pokušao da napadne bez uspeha pa tim sa Krejven Kotidža ide u finale plej-ofa po prvi put.

90' -
Šest minuta nadoknade, Mitrović se gura sa protivnicima, a Fulam pokušava da sačuva loptu u nadoknadi i da ne primi gol.

88' - Solidna pozicija za Nudženta ali loš šut igrača Derbija, pa Betineli nije imao posla, a Fulam je pred pobedom.

80' - Dva pokušaja Johansena za dva minuta, Karson oba puta brani.

74' - Fantastična kontra Fulama koju je upropastio Kamara, prebacio je istrčalog Karsona loptom, ovaj ga je pustio, a Kamara je pao umesto da proba da postigne gol. Sudija ga je nagradio žutim kartonom za simuliranje.

70' - Palmer (Derbi) je ostao nesačuvan pred golom Fulama, pokušao je glavom, ali nije pogodio, sreća za Betinelija i Fulam.

66' - GOOOOOOOOOOL! Odoi, Fulam vodi 2:0! Momak koji je odlično odigrao prvu utakmicu u odbrani ovog puta nadskače sve igrače u protivničkom kaznenom prostoru i glavom posle kornera daje gol od stative za 2:0. Ovim rezultatom Fulam ide na Vembli.
Getty images
65' - Kamara dobija loptu na desnom boku i šutira ali Fulam dobija samo korner.

60' - Šesti udarac Mitrovića, levom nogom je šutirao po zemlji ali je lopta otišla malo pored gola.

58' -
Derbi se malo oslobodio pritiska Fulama iz prvih sedam, osam minuta drugog dela igre, ali tim Slaviše Jokanovića kontantno drži loptu u svom posedu.

55' - Dobar centaršut za Mitrovića kome je lopta otišla iznad glave.

50' -
Frederiks po zemlji spušta loptu za Mitrovića, ali se brane igrači Derbija.

47' - GOOOOOOOOOL! Fulam vodi 1:0, Sesenjon. Target je centrirao u kazneni prostor, Johansen je grudima spustio loptu do Rajana Sesenjona, a najbolji mladi igrač Čempionšipa je levicom zakucao loptu u mrežu Karsona koji je konačno kapitulirao.

I poluvreme

Getty images
45' - NESTVARNI Karson! Mitrović je glavom šutirao sa tri metra, a Karson brani stopostotnu šansu Fulamu.

43' - Dve finte Frederiksa novi opasan šut
i još jednom odbrana Karsona.

40' - Strašan šut Kamare desnicom! Karson opet brani gol Derbija, a Dejvis izbacuje u korner.

35' - Mitrović umalo pogodio! Derbi Kaunti je uspeo da umiri igru, igrači Fulama su pokriveni u napadu, a onda je bljesnuo Mitrović koji je varkom tela izbacio Kurtisa Dejvisa i iz okreta šutirao tik pored stative Karsonovog gola.

25' - Mitroviću snagom ne može da parira nijedan igrač iz odbrane Derbija. Svaki put uspeva srpski reprezentativac da se zagradi ispred kaznenog prostora i odloži loptu saigračima. Ovog puta je spustio Johansenu koji je solidno šutirao ali promašio.
Getty Images
23' - Dva opasna centaršuta Derbija za tri minuta. Frederiks je reagovao kod prvog, a lopta je u oba navrata završavala u petercu bez prave odbrane Fulama.

19' - Mitrović igra dupli pas sa Sesenjonom, ali loše šutira iz prve.

17' - Derbi se dobro brani, Karni je probao još jednom iz daljine, ali je izblokiran. Uglavnom se igra na sredini terena, a Fulam ne odustaje od taktike da lopte dodaje Mitroviću leđima okrenutom golu Derbija.

9' - Sesenjon u kontri Fulama dobija loptu na desetak metara od gola, ali loše prima loptu i Karson brani udarac koji bi trebalo da bude zicer. Fulam je posle presečnog napada Johansena imao tri na jedan.

7' - Vajman je utrčao u kazneni prostor Fulama, Lorens je prošao desno i centrirao, a golman Fulama se sudario sa Vajmanom.

5' - Mitrović je iznudio korner, ali Fulam nije uspeo da pripreti. To nije uspevao tim Slaviše Jokanovića ni u prvoj utakmici jer je forsirao kratke kornere što se nije isplatilo.

2' - Već posle dva minuta Tom Karni je imao priliku za šut na gol Derbija, ali je šutnuo traljavo po zemlji pa je Karson lako odbranio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: