Dončić piše istoriju – prvi tribl-dabl u ACB posle 11 godina

Luka Dončić, prespektivni košarkaš Real Madrida, u meču protiv Betisa zabeležio je prvi tripl-dabl u karijeri.

Izvor: LN

Četvrtak, 10.05.2018.

09:00

Dončić piše istoriju – prvi tribl-dabl u ACB posle 11 godina
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Dončićev tripl-dabl je prvi takav uspeh u španskoj ACB ligi posle jedanaest godina, nakon Frana Vaskesa koji je 2007. imao učinak od 11 poena, deset skokova i 12 blokada.

Mladi Slovenac je za samo 22 minuta i 33 sekunde provedene na terenu uspeo da zabeleži 17 poena, deset uhvaćenih lopti i deset uspešnih dodavanja (indeks 42).

Real Madrid je overio prvo mesto na tabeli Endese pobedom nad Real Betisom (104:89) i značajno je umanjio šanse ekipi Radeta Zagorca za opstanak u španskoj eliti.

Koliki je raritet ostvariti tripl-dabl u Evropi potvrđuje činjenica da je u Evroligi (od 2000. pa nadalje) jedine tripl-dablove ostvario hrvatski košarkaš Nikola Vujčić, kojem je to pošlo za rukom dva puta, poslednji pre čak 12 godina.

Devetnaestogodišnji Dončić postao je najmlađi igrač u istoriji ACB lige da je ostvario tripl-dabl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: