"Blickrig" Juvea protiv Milana za 13. trofej Kupa

Fudbaleri Juventusa odbranili su trofej u Kupu Italije pošto su u finalu savladali ekipu Milana sa ubedljivih 4:0.

Izvor: B92

Sreda, 09.05.2018.

22:38

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Juventus, koji je osvojio četvrti uzastopni, a ukupno 13. Kup, do trijumfa je stigao sredinom drugog poluvremena, kada je za devet minuta postigao sva tri pogotka.

Prvo je Mehdi Benatija u 56. minutu iskoristio odličan centaršut Miralema Pjanića iz kornera i postigao izuzetno lep gol glavom, pre nego što je Đanluiđi Donaruma napravio dve velike greške.

Nekoliko trenutaka kasnije nedovoljno dobro je reagovao na udarac Daglasa Koste i lopta je završila u mreži, da bi mu potom lopta ispala nakon slabog udarca Marija Mandžukića i Benatija je pritrčao i postao dvostruki strelac.

Konačan rezultat postavio je Nikola Kalinić u 76. minutu, kada je zatresao sopstvenu mrežu.

Tada je utakmica rešena, a ‘Stara dama’ verovatno kompletirala duplu krunu jer je samo teorija deli od titule u Seriji A.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: