Saša Ilić golom u 90' odveo Partizan u finale Kupa!

Ekipa Partizana plasirala se u finale Kupa Srbije pošto je u izuzetno dramatičnoj utakmici uspela da savlada i eliminiše Čukarički – 2:0 (1:0).

Izvor:

Sreda, 09.05.2018.

20:00

Saša Ilić golom u 90' odveo Partizan u finale Kupa!
StarSport

Crno-beli su uspeli da nadoknade poraz iz prvog meča sa Banovog Brda od 4:2, a junak svih u Humskoj ponovo je bio Saša Ilić.

Legendarni kapiten domaćih postigao je u 90. minutu gol vredan prolaza u veliko finale, pošto je prethodno Nemanja Antonov u 66. uspeo da savlada izuzetno raspoloženog Nemanju Belića, koji je u prvom delu susreta zaustavio i udarac Danila Pantića sa jedanaest metara.

Finale je na programu 23. maja u Surdulici, a rival Partizanu biće Mladost iz Lučana.

Meč pred nešto više od 8.000 navijača na stadionu u Humskoj nije obeležio previše kvalitetan fudbal, ali je viđena velika borba i utisak je da je branilac trofeja potpuno zasluženo zabeležio ukupan trijumf na kraju.

Počelo je otvorenom igrom i napadima na obe strane, da bi najveću priliku u prvom poluvremenu propustio spomenuti Pantić. Prethodno je Nikola Drinčić srušio Armina Đerleka, Milorad Mažić odmah je pokazao na belu tačku, ali je Belić predosetio da će rival šutirati po sredini i sjajnom intervencijom uspeo da sačuva mrežu.

Nisu Brđani uspeli ozbiljnije da ugroze Marka Jovičića u prvih 45 minuta, ali nisu ni crno-beli mogli do nove dobre šanse za promenu rezutlat pre odlaska na odmor, a nije delovalo ni da će se išta epohalno promeniti ni u nastavku.
StarSport
Jeste Đukićev tim napadao, sada još žustrije i agresivnije nego u prvom poluvremenu, međutim – odbrana gostiju nastavila je da funkcioniše veoma dobro sa Belićem na golu.

Ipak, sve se promenilo u 66. minutu kada je Nemanja Antonov napokon uspeo da donese prednost domaćima, snažnim udarcem sa druge stative posle proigravanja takođe raspoloženog Đorđa Ivanovića.

Nenad Lalatović naredio je svojim igračima da se još više povuku, ali se ispostavilo da je ulazak Ilića na poluvremenu bio ključan za ishod ovog polufinala.

Malo je nedostajalo da igrač sa najviše nastupa u dresu Partizana bude tragičar večeri, pošto je u 88. minutu podsetio sve na stadionu na situaciju od pre više od deceniju i po protiv madridskog Reala u Ligi šampiona, kada je sa ne više od tri metra propustio priliku da zatese praznu mrežu.

Međutim, na ulasku u nadoknadu vremena uspeo je da se ispravi za erupciju oduševljenja i veliko slavlje.

Belić je fascinantom paradom uspeo da zaustavi pokušaj Pantića glavom, ali je Đorđe Jovanović, iz drugog pokušaja, uspeo da pošalje odbitak kroz peterac na drugu stativu, a Ilić samo ćušnuo loptui u mrežu i odmah otrčao ka južnoj tribini. Kraj – Partizan je u finalu Kupa! Mogao je Čukarički da pokvari euforiju u Humskoj u nadoknadi vremena, ali njegovi igrači još jednom nisu mogli da pogode okvir gola, a dodatni hendikep bila im je činjenica da su u poslednjih deset minuta igrali sa desetoricom igrača zbog povrede rezerviste Ognjena Mudrinskog.

Sve u svemu, može se konstatovati da su crno-beli zasluženo došli do prilike da u Surdulici brane trofej osvojen prošle godine.

90' GOOOOOL – Verovatno su se svi navijači Partizana u 88. minutu u sekundi setili promašaja Saše Ilića u meču Lige šampiona protiv madridskog Reala, pošto je ponovo sa ne više od tri metra promašio prazan gol. Ipak, legendarni kapiten domaćina uspeo je da se ispravi u 90. minutu za eksploziju u Humskoj!

Belić je fascinantom paradom uspeo da zaustavi pokušaj Pantića glavom, ali je Đorđe Jovanović, iz drugog pokušaja, uspeo da pošalje loptu kroz peterac na drugu stativu, a Ilić je samo ćušnuo u mrežu i odmah otrčao ka južnoj tribini – 2:0!

81' – Malo je nedostajalo da sve verovatno bude gotovo na desetak minuta do kraja, posle jednog od retkih napada Čukaričkog u nastavku susreta. Lopta je iz kornera poslata na prvu stativu, gde je zahvata Nemanja Milojević, a Marko Jovičić sjajnom refleksnom reakcijom sprečava da ona završi u samim rašljama.

76' – Tošić nije uspeo da prebaci živi zid iz gotovo idealne pozicije, sa nešto više od dvadeset metara, ali je ogromnu priliku već u sledećem napadu propustio Ivanović. Pantić je lako probio po desnom boku i ugledao krilnog napadača usamljenog na levoj strani, poslao mu je idealan pâs, ova je imao vremena i da se namesti, ali ne i koncentracije da pogodi mrežu istrčalog Belića.

70' – Gol Antonova probudio je uspavanu publiku u Humskoj, pa smo na krilima njihovog navijanja gledali novu seriju napada Partizana.
StarSport
66' GOOOOOL – Napokon su crno-beli uspeli u svojoj nameri da savladaju raspoloženog Belića i najavili izuzetno uzbudljivih dvadesetak minuta igre.

Miletić je uposlio Ivanovića, ovaj se varkom tela oslobodio dvojice protivnika i poslao loptu po zemlji na drugu stativu, a ona dolazi do Nemanje Antonova koji snažnim udarcem trese mrežu – 1:0!

57' – Mogao je Čukarički da napravi ogroman korak ka finalu posle dobrog centaršuta iz kornera. Međutm, niko od igrača u belom ne uspeva da lepo zahvati loptu, koja je dugo bila u samom srcu kaznenog domaćina.

51' – Partizan je ponovo imao dobru situaciju iz prekida, posle faula na samom roglju šesnaesterca. Tošić je pokušao direktno na gol, Belić rutinski intervenisao.

47' – Ekipa Miroslava Đukića, koji je odlučio da Đerleka ostavi na klupi i na teren pošalje veterana Sašu Ilića, krenula je maksimalno ofanzivno od starta nastavka, ali je odbrana gostiju i dalje bez većih problema rešavala i sprečavala sve iole opasnije situacije pred Belićem. Poluvreme – Gosti sa Banovog Brda svakako mogu da budu zadovoljniji posle prvih 45 minuta igre, dok je junak bez sumnje golman Nemanja Belić – koji je zaustavio penal Danila Pantića, i tako dodatno približio svoju ekipu iznenađenju i plasmanu u novo finale Kupa.

40' – Kako se bližio odmor tempo je polako opadao, iako je Partizan i dalje bio tim koji je imao inicijativu, ali jalovu.

35' – Lalatovićev tim je u finišu prvog poluvremena šansu čekao uglavnom iz kontre, dok je novu dobru priliku za domaće imao Tavamba. Uspeo je da primiri loptu pored dvojice čuvara i da šutira, iz nimalo lake pozicije, a Belić još jednom uspeva intervencijom da spreči vođstvo i radost u Humskoj.

Zahtevali su domaći da Mažić još jednom pokaže na belu tačku posle prodora Pantića, ali je najbolji srpski arbitar ovoga puta samo pokazao vezisti crno-belih da ustane i nastavi sa igrom.

27' – Partizan je nastavio sa pritiskom i posle promašenog penala, ali je odbrana Čukaričkog i dalje igrala veoma dobro u fazi odbrane, ne dozvoljavajući, pre svih, Ivanoviću i Tošiću da se nameste i stvore sebi prostor za udarac. 22' PENAL – U narednih desetak minuta igralo se u talasima, a oba tima imala su dobru priliku. Malo je nedostajalo da Luka Stojanović kazni novu konfuziju u odbrani domaćina, dok Ivanović na drugoj strani nije uspeo sa ivice peterca da pogodi mrežu Čuke.

Ipak, sve je moglo da se promeni u 22. minutu kada je, posle sjajnog dodavanja Danila Pantića, Nikola Drinčić zakasnio sa startom i napravio penal nad Arminom Đerlekom.

Odgovornost je preuzeo upravo Pantić, šutirao je jako, po sredini, ali je Nemanja Belić to osetio i odličnom intervencijom sačuvao je mrežu.

11' – Nismo previše čekali odgovor crno-belih, koji su u dva napada solidno zapretili. Najpre je udarac Tavambe, posle dobrog prodora Đorđa Ivanovića, izblokiran, da bi onda Zoran Tošić zamalo bio neprecizan sa ivice kaznenog.

5' – Svakako neočekivano, ali gost je bio taj koji je u uvodnih pet minuta držao loptu u svojim nogama i tako kontrolisao ritam. Ipak, pravih prilika nije bilo, a Čukarički je bio taj i koji je izveo prvi udarac iz ugla. Intervenisao je Leandre Tavamba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

233 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: