Devetnaestogodišnjak spasao Partizan poraza u Humskoj

Partizan i kruševački Napredak remizirali su u Humskoj u meču 35. kola Superlige Srbije – 2:2 (0:2).

Izvor:

Subota, 05.05.2018.

17:50

Devetnaestogodišnjak spasao Partizan poraza u Humskoj
StarSport

'Čarapani' su bili daleko bolji rival tokom gotovo časa igre, već posle uvodnih 13. minuta imali su dva gola prednosti, ali je sve promenio ulazak Đorđa Jovanovića.

Devetnaestogodišnji napadač crno-belih dobio je šansu na startu drugog poluvremena i za veoma kratko vreme doneo izjednačenje Partizanu, oba puta na asistenciju Saše Ilića, ujedno postavivši i konačan rezultat susreta.

Duel pred nešto više od 1.000 navijača u Beogradu obeležila je i morbidna uvertira u režiji navijača domaćih okupljenih oko grupe 'Zabranjeni', jedne od tri frakcije simpatizera crno-belih.

Oni su sa sobom na tribinu uveli duvački orkestar, pa je uvodnih petnaesatak minuta susreta proteklo uz taktove 'Posmrtnog marša'.

To kao da je uticalo na tim Miroslava Đukića, pošto je Napredak ekspresno stigao do velike prednosti od dva pogodka.
StarSport
Najpe je Jese Sekidika evrogolom sa dvadesetak metara završio munjevitu kontru, da bi već u sledećem napadu Miloš Vujić, najmlađi pojedinac i kapiten Kruševljana na ovom susretu, dobrim udarcem u gol pretvorio idealno proigravanje Nikole Boranijaševića sa desnog boka.

Crno-beli nisu uspevali da se konsoliduju, jalovo su napadali i nisu ozbiljnije zapretili do odlaska na odmor, ali je, istpostavilo se, Đukić doneo pravu odluku da šansu u nastavku da tinejdžerima Jovanoviću, odnosno godinu dana mlađem prezimenjaku Strahinji.

Moraju se istaći i dve odlične asistencije legendarnog kapitena Partizana, koji je najpre u 59. minutu pronašao Jovanovića, a ovaj rutinski savladao Nikolu Petrovića, da bi samo 180 sekundi kasnije reagovao još više u maniru svojih daleko starijih kolega, za potpuni povratak.

Pokušali su domaći u preostalom delu meča da stignu do totalnog preokreta, dok je gost svoju šansu čekao iz kontri. I, dočekali su 'Čarapani' ono što su želeli, ali je Aleksa Vukanović promašio 'ceo fudbal', usamljen na ivici peterca.

Partizan u sredu čeka revanš polufinala Kupa sa Čukaričkim, takođe kod kuće, posle poraza u prvom meču od 4:2 na Banovom Brdu.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Kraj – Do kraja susreta nije bilo previše uzbuđenja na obe strane, sem nekoliko pokušaja iz daljine, a posle svega što smo videli može se reći da je nerešen rezultat i najpravedniji.

80' – Dve velike prilike imali su gosti za kratak vremenski period, ali ipak nisu stigli do nove prednost. Ipak, daleko frapantniji bio je promašaj Alekse Vukanovića u 74. minutu, kada je na ivici peterca, potpuno usamljen, uspeo da promaši 'ceo fudbal'. Da sve bude još gore po Partizan pobrinuo se Jevtović novim grubim startom, odnosno drugim žutim i crvenim.

71' – Nastavio je Partizan sa napadima ne bi li stigao i do kompletnog preokreta, dok se Napredak koliko-toliko probudio tek posle drugog primljenog gola. Tražili su domaći u jednoj situaciji i penal, ali kontakta za najstrožnu kaznu ipak nije bilo.

63'GOOOOOL – Poput Napretka, i domaći sastav postiže gol za golom i u veoma kratkom roku se u potpunosti vraća u meč.

Ponovo je Ilić na maestralan način pronašao momka koji je gotovo dve decenije mlađi od njega, a ovaj u stilu mnogo iskusnijih kolega još jednom rutinski savladao Nikolića za svoj drugi pogodak i izjednačenje – 2:2! 59' GOOOOOL – Partizan napokon u 59. minutu uspeva da sprovede kompletnu misao u delo, što odmah rezultira pogotkom za povratak u meč.

Legendarni kapiten domaćih Saša Ilić sjajno je proigrao rezervistu Jovanovića, kome je bilo potrebno manje od petnaest minuta da zatrese mrežu – 1:2!

55' – Trener gostiju takođe se odlučio da izvrši dvostruku izmenu posle deset minuta igre u drugom poluvremenu, pa na teren umesto Šljivića ulazi Eskić, odnosno Ivanović umesto Zeca.

50' – Ekipa Miroslava Đukića krenula je s napadima od starta nastavka, ali i dalje nije uspevala ozbiljnije da ugrozi gol Nikolića, iako se Ognjen Ožegović našao u dobroj situaciji posle proigravanja kroz sredinu, kada je slabo šutirao i praktično dodao loptu golmanu protivnika.

46' – Đukić reaguje već u poluvremenu, Ožegovića menja mlađani Đorđe Ivanović, dok je priliku da debituje u crno-belom dresu, umesto Strahinje Jovanovića, dobio i godinu dana mlađi, osamnaestogodišnji Strahinja Jovanović. Poluvreme – Do odlaska na odmor videli smo solidan pokušaj Zorana Tošića iz slobodnog udarca, ujedno i prvi udarac Partizana u okvir gola, ali je Nikola Petrović bio dobro postavljen.

Sve u svemu, Napredak je potpuno zasluženo sačuvao veliku prednost pred nastavak susreta.

42' – Kako se bližilo poluvreme, crno-beli bivali su sve nervozniji što se videlo i u veoma oštrom startu Marka Jevtovića, sa dve noge, posle kog mu je sudija Brdar pokazao žuti karton.

35' – Ništa se značajnije ni promenilo ni u narednih desetak minuta. Jeste Partizan postepeno preuzeo inicijativu i počeo da drži loptu ispre šesnaesterca rivala, međutim ne i da ozbiljnije zapreti. U najboljoj situaciji našao se Đorđe Jovanović, ali je šutirao veoma loše sa desetak metara iskosa.

24' – Svi su očekivali ekspresan odgovor Partizana, ili barem žustre pokušaje da se barem prepolovi zaostatak, ali je ponovo gost bio taj koji je bio opasniji. Ovoga puta, odbrana domaćina uspela je da reaguje i otkloni opasnost u poslednji čas. 13' GOOOOOL – Samo što se krenulo sa centra usledio je novi šok u Humskoj, a Mioš Vulić na pravi način odgovorio na veliku čast koju mu je ukazao klub sa stadiona pod Bagdalom.

Najmlađi, dvadesetjednogodišnji igrač gostiju dobio kapitensku traku zbog dobrih igara u tekućoj sezoni, pre nego što je u 13. minutu golom krunisao dobru akciju cele ekipe i odlično dodavanje Nikole Boranijaševića 0:2!

12' GOOOOOL – Partizan je mogao prvi do šanse za vođstvo, ali je kasnilo dodavanje ka Ognjenu Ožegoviću, što nedugo zatim evrogolom kažnjava Jese Sekidika.

Nigerijac je dobio loptu na nešto manje od tridesetak metara od gola, pogledao, namestio se i fenomenalnim udarcem savladao Marka Jovičića 0:1!

5' – U uvodnih pet minuta gledali smo otvoreniju igru na obe strane, ali je ipak u prvom planu bio Posmrtni marš u izvedbi duvačkog orkestra, koji je dopirao sa istočne tribine gde su smešteni navijači Partizana okupljeni oko grupe 'Zabranjeni', jedne od tri frankcije simpatizera crno-belih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: