Srbin piše istoriju NBA – Kokoškov glavni trener Finiks Sansa!

Finiks Sansi imenovali su Srbina Igora Kokoškova za prvog trenera tima sledeće sezone, saopštio je klub iz Arizone.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 03.05.2018.

01:15

Srbin piše istoriju NBA – Kokoškov glavni trener Finiks Sansa!

Tako je Kokoškov, trenutno asistent u Juti Džez, potao prvi glavni trener nekog NBA tima koji je rođen u Evropi.

Sansi su tekuću sezonu završili sa najgorim skorom u ligi 21-61 pa će na predstojećem draftu imati najviše šansi za prvog (25%) ili jednog od prva tri pika (64,2%).

Kokoškov je zamenio Džeja Trijana koji je bio vršilac dužnosti trenera nakon što je Erl Votson otpušten već posle trećeg meča sezone. Postao je 19. glavni trener u istoriji Sansa.

Ponikao je u mladom timu OKK Beograda, gde je potom bio asistent u prvoj ekipi sredinom 1990-ih, potom je bio trener mlađih kategorija Partizana, da bi 1999. otišao u SAD na univerzitet Misuri, takođe kao asistent.

Kokoškov ima 46 godina, a u NBA je sa prekidima od 2000. godine. Pre Jute bio je asistent u L.A. Klipersima, Detroit Pistonsima, Klivlend Kavalirsima i Orlando Medžiku.

Kao selektor je predvodio Gruziju i Sloveniju s kojom je prošle jeseni postao prvak Evrope. Od juna 2010. je državljanin SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

200 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: