Lebron "slomio" Indijanu poslednjim atomima snage

Košarkaši Klivlend Kavalirsa pobedili su Indijana Pejserse 105:101 i sa 4-3 u seriji plasirali se u polufinale Istoka plej-ofa NBA lige.

Izvor: AK

Nedelja, 29.04.2018.

21:52

Lebron
Foto: Getty images

Kavalirsi su meč rešili u samoj završnici nošeni iscrpljenim Lebronom Džejmsom koji je postigao 45 poena (16/25 iz igre) uz devet skokova, sedam asistencija i četiri ukradene lopte.

Džejms je nakon monstruoznog prvog poluvremena (26 poena, 5 asistencija), sjajno parirao seriji Viktora Oladipa koja je održavala meč u egalu.

Krajem trećeg kvartala odlazi u svlačionicu zbog umora, ali to kao da je opustilo rivala pa Kavsi serijom 10:2 početkom poslednjeg perioda stižu do dvocifrene razlike (86:76).

Očigledno iscrpljen Džejms je bio epizodista tokom većeg dela odlulučujuće četvrtine, što Pejsersi koriste i uz dosta muke smanjuju na 100:96.

Međutim, 30 sekundi pre kraja Džejms koristi fantastično proigravanje Kajla Korvera i polaže pored Bojana Bogdanovića za +6, a potom pogađa i jedno slobodno bacanje (103:96). Tadeus Jang na 17 sekundi pre kraja poentira za -5, a nakon što je Džordž Hil bio polovičan sa penala, Oladipo ne uspeva da pogodi trojku, loptu hvata opet Hil i dobija nova slobodna bacanja, 6,5 sekundi pre kraja.

Hil je opet bio polovičan, nakon čega Oladipo pogađa trojku za oproštaj Pejsersa od NBA ove sezone.

Džejmsa su pratili Tristan Tompson sa 15 poena i deset skokova, Kevin Lav sa 14, te Džer Ar Smit i Džordž Hil sa po 11 poena.

Pejserse je predvodio Oladipo sa 30 poena (10/21), 12 skokova i šest asistencija, dok je odličan bio i Daren Kolison sa 23 poena.

Tadeus Jang je ubacio 14 uz deset uhvaćenih lopti, a deset je dodao Domantas Sabonis. Podbacio je Bojan Bogdanović sa svega tri (1/9), a nije uspeo ni da obuzda Džejmsa za koga je on sve vreme bio zadužen u odbrani.

Kavalirsi će u polufinalu Istoka igrati sa najboljim timom konferencije iz regularnog dela sezone Toronto Reptorsima koji imaju prednost domaćeg terena.

U drugom polufinalu boriće se Boston Seltiksi i Filadelfija 76ersi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

143 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: