Kristijan Stošić – prvi Srbin pobednik BG maratona od '89. (FOTO)

Srpski atletičar Kristijan Stošić iz AK "Vranjski maratonci" pobedio je na 31. Beogradskom maratonu.

Izvor: B92, Beta

Subota, 21.04.2018.

13:10

Kristijan Stošić – prvi Srbin pobednik BG maratona od '89. (FOTO)
StarSport

Stošić je pobedio rezultatom dva sata, 45 minuta i 23 sekunde, a pobedu je posvetio svojoj novorođenoj ćerkici. Postao je prvi Srbin koji je pobedio od kada se 1990. prešlo na stazu od 42 kilometra i 195 metara.

Drugo mesto zauzeo je srpski atletičar Miloš Dajević sa 2:51,34, a treći je bio takođe srpski takmičar Nenad Milosavljević sa 2:51,38.

"Čestitao bih svima koji su učestvovali u trci po ovako tesko vremenu. To je borba sa samim sobom. Išao sam na sigurnu pobedu. Ovo je velika čast za mene i klub Vranski maratonci. Pobedu posvećujem ćerki koju sam dobio pre dva dana", izjavio je posle trke Stošić.

"Na početku se činilo da ide, dok je bilo svežije, a u drugom delu staze bilo je jako teško. Ovo je jedan od težih maratona za mene, iako ih nisam mnogo trčao. Međutim, ostvario sam lični rekord na ovoj stazi i zadovoljan sam, iako sam pre tri nedelje u Jagodini istrčao bolje. Dobra organizacija maratona, zahvalan sam svima", naveo je drugoplasirani Dajević.

Trećeplasirani Nenad Milosavjević je rekao da će se vratiti i dogodine.

"Bilo je jako teško na veoma lepoj stazi, najviše zbog vremena. Hvala Beograđanima, oni su nam dali podršku da završimo ovako tešku trku. Prelep je maraton, trčaću i sledeće godine. Ovo je daleko od mog najboljeg rezultata, ali bilo je teško po ovom vremenu", rekao je Milosavljević.
StarSport
StarSport
StarSport
StarSport
StarSport
StarSport
Foto: StarSport
Starsport
StarSport
FOTO: TANJUG

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: