Biti ili ne biti: Zvezda u Morači za 'goli život' i Evroligu

Od 21 čas u podgoričkoj Morači na programu je četvrti duel finalne serije ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde, a domaćin ima prvu šansu za titulu.

Izvor:

Subota, 14.04.2018.

11:00

Biti ili ne biti: Zvezda u Morači za 'goli život' i Evroligu
ABA/Buduænost VOLI

Prethodne noći, srpski i regionalni šampion imao je priliku da uzvrati crnogorskom sastavu za brejk u Beogradu, ali su Džejms Feldin, odnosno Matijas Lesor propustili priliku da poentiraju u poslednjim sekundama (78:77).

Amerikanac nije uspeo da pogodi šut za tri poena, dok je Francuz brzopletom reakcijom promašio zicer iz 'odbojke', iako je imao dovoljno vremena i prostora da uhvati loptu i potom je samo ubaci u koš.

I pored sjajnog meča dva najbolja tima u regionu, gotovo istu količinu pažnje privukla je sudijska trojka Damir Javor-Tomislav Hordov-Mario Majkić sa nekoliko grešaka na štetu naše ekipe.

Pre svega nepostojeći faul u napadu Alena Omića, njegov četvrti u trenutku kada je Feldin pogodio još jednu trojku, koja na kraju zbog faula nije priznata. Takođe, upravo na Feldinu u samom finišu nije sviran čist nesportski faul, Tejloru Ročestiju upisana je dvojka iako nije gazio liniju, dok je crveno-belima oduzeta lopta zbog isteka napada i pored toga što je Dilan Enis na vreme izbacio loptu, a ona pogodila obruč i vratila se gostima u ruke.

Bilo kako bilo, momci Dušana Alimpijevića nemaju više prava na grešku, a put do četvrte uzastopne titule na Jadranu, odnosno još jedne sezone u Evroligi vodi samo kroz trijumf u glavnom gradu Crne Gore.

Ukoliko uspe u svojoj nameri tim sa Malog Kalemegdana izboriće majstoricu pred svojim navijačima u Beogradu.

S druge strane, ekipa Aleksandra Džikića nalaziće se pod ogromnim pritiskom da osvoji svoj prvi ABA prsten u istoriji, a, kako javlja Mondo, to će morati da učine bez Džastina Doelmana koji se povredio u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: