Čović: Neviđena krađa, nije nam potrebna ovakva liga

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović imao je mnogo zamerki na suđenje u porazu od Budućnosti u Podgorici (78:77).

Izvor: B92

Petak, 13.04.2018.

23:30

Čović: Neviđena krađa, nije nam potrebna ovakva liga
Starsportphoto

Posle tog meduela je crnogorski tim došao na korak do titule ABA lige, a Čović je poručio da se pravi scenario da srpski tim ne bude šampion.

Budućnost posle tri meča finalne serije plej-ofa vodi sa 2-1 i ukoliko sutra pobedi osvojiće prvi put trofej regionalnog takmičenja.

"Budućost ima dobru ekipu, ali Zvezda ima bolju. Ovo je neviđena krađa, upozoravali smo šta se događa u ABA ligi ovih meseci i šta se sprema. Imali smo razgovor sa Iztokom Remsom jer smo razmišljali da li da izađemo na teren. Zvezda je bila bolja večeras, ali je u trećoj četvrtini viđena neviđena krađa, viđeno je tendenciozno suđenje. Napravljeno je udruženje protiv Crvene zvezde. Možda smo pogrešili što smo izašli na teren", rekao je Čović na vanrednoj konferenciji za novinare, a prenosi "Blic".

On je dodao da postoji politička konotacija da srpski tim ne sme da osvoji titulu.

"Ovo je bruka i sramota za regionalnu ligu i pitanje je da li će opstati. Istu ovu izjavu bih dao i da je dobila Crvena zvezda".

Čović je i direktno naveo nekoliko imena koja su uticala na ovakav ishod.

"Ovde Javor sudi kako mu narede i kako mu se objasni. Neće da vidi instant riplej da je pogrešio, jer je ta tvrdoglava mazga promenjenog identiteta. I to smo isto rekli, nemojte da gurate Javora jer imamo loše iskustvo. Pitam se kako je moguće da se sudije znaju četiri meča unapred? Oni su određeni na proslavama, to vidimo. Ti ljudi su uhvaćeni u laži. Videćemo u subotu šta će biti. Uporedite 'Pionir' i 'Moraču'. Ovo je bruka i sramota. Naša najveća nesreća je što se mi srpski klubovi ne držimo zajedno, već vidite šta nam mešetari rade. Oko 40-50 Zvezdinih navijača u Moskovskoj ulici je danas zaustavljeno. Isto bih vam sve ovo rekao i da je Lesor ubacio poslednji koš. Zabranjeno je da srpski klub bude prvi...".

Prema njegovim rečima, nesreća je što se srpski klubovi ne drže zajedno.

"Zabranjeno je da srpski klub bude prvi. Nama ovakva liga i nije preko potrebna. Časno smo se borili u ABA ligi i u Evroligi, ali više neće prevaranti da nas vuku za nos", zaključio je Čović.

Četvrta utakmica finala igra se sutra od 21 sat u hali 'Morača'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

292 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: