Ronaldo iz penala u 97. minutu ostavio Juventus u suzama!

Madridski Real eliminisao je Juventus posle neverovatnog revanša četvrtine finala Lige šampiona, iako je imao ogromnih 3:0 iz Torina.

Izvor:

Sreda, 11.04.2018.

20:30

Ronaldo iz penala u 97. minutu ostavio Juventus u suzama!
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

'Stara dama' je herojskom partijom, taktički gotovo savršenom, neutralisala zaostatak sa domaćeg terena posle časa igre, ali je onda Kristijano Ronaldo realizovao penal u sedmom minutu nadoknade za veliko slavlje 'Kraljevića' – 3:1 (2:0).

Igrali su se poslednji sekundi sudijske nadoknade u trajanju od tri minuta, kada je Ronaldo spustio loptu na peterac do usamljenog Lukasa Vaskesa, koga s leđa ruši Mehdi Benatija.

Engleski arbitar Majkl Oliver, posle nekoliko sekundi oklevanja, ipak pokazuje na belu tačku, a iste sekunde kreću žučni protesti gostiju. U opštem metežu oko glavnog sudije Đanluiđi Bufon je odgurnuo Olivera, dok mu je govorio verovatno 'sve i svašta', koji mu pokazuje direktan crveni karton.

Protesti su potrajali još tri minuta, na gol je stao Vojčeh Ščensni, ali je najbolji igrač sveta zakucao loptu u same rašlje za svoj već 15. pogodak u sezoni Lige šampiona.

Prethodno je, poput meča u Mančesteru noć pre, sve idealno krenulo po Juventine – pošto Mario Mandžukić posle svega 76 sekundi igre glavom trese mrežu Kejlora Navasa, na idealan centaršuta Samija Kedire, ali i velike greške Madriđana u začetku akcije.

Nastavila je ekipa Maksimilijana Alegrija da napada, vodeći pogodak samo im je dao potrebnu energiju i samopouzdanje, pa smo u uvodnih pola časa igre gledali strašan fudbal – veliki broj šansi, brzopotezne akcije na obe strane i nekoliko divnih poteza igrača oba tima.

Nije domaćin uspevao da se oporavi, iako je Isko savladao Bufona, ali je po sredi ipak bio minimalni ofsajd. Potom je usledio deo nešto otvorenije igre na obe strane, praktično se igralo bez sredine terena, dok najbolji priliku za izjednačenje propušta Ronaldo, odnosno Điđi još jednom brani.
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco
Delovalo je da je Real preuzeo kontrolu i da ćemo do odlaska na odmor gledati njihove napade, ali je onda usledio novi šok za sve navijače prvaka Evrope u 37. minutu – na gotovo identičan način kao i prilikom vođstva. Ovoga puta je Lihtštajner poslao loptu na drugu stativu, a hrvatski centarfor u pravi čas skočio iza Danijela Karvahala i uspeo da pošalje loptu između stative i Kostarikanca.

U poslednjem minutu prvog dela Rafael Varan pogađa prečku na centaršut Tonija Krosa, da bi tim Zinedina Zidana, koji je na poluvremenu na teren poslao Marka Asensija i Lukasa Vaskesa, preuzeo incijativu i kontrolu nad loptom po povratku iz svlačionice.

Pokušavao je 'Kraljevski' klub uglavnom preko krila i kratkim kombinacijama kroz sredinu, ali je takav pristup, uz visoki presing, ostavo još više prostora 'Staroj dami' za ubitačne kontre i prekopotreban treći gol.

A, upravo to se i dogodilo u 61. minutu kada je Navas napravio katastorfalnu grešku. Iako se u prvi mah činilo da je rutinski uhvatio centaršut Daglasa Koste, lopta mu je u sledećem trenutku ispala i došla pravo pred noge Bleza Matuidija, koji je samo ćušnuo u praznu mrežu – za totalni muk gotovo 80.000 navijača.

Sada je šampion Italije došao u situaciju da može da čeka i kalkuliše, dok je prvak Španije morao da napadne jer mu eventualni četvrti gol u mreži ništa ne bi promenio, ukoliko ne savlada Bufona.

Mogao je Real i pre penala do toliko željenog pogotka, Varan je još jednom zamalo bio neprecizan, Đorđo Kjelini umalo nije zatresao sopstvenu mrežu, ali je sve ipak moralo da bude rešeno kroz prizmu kontroverzi i na taj način da se veliki Điđi od Lige šampiona oprosti na neslavan način.

Live blog sa Santjago Bernabeua mogli ste da pratite OVDE, a sve zanimljivo sa Alijanc Arene, gde je domaći Bajern eliminisao Sevilju – OVDE

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

685 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: