"Kažu mi 'gde pozva u repku ovog šljivotresa', a on 'otrese' Barsu"

Bh. trener i legenda sarajevskog Željezničara Nikola Nikić na duhovit način je prokomentarisao igru Edina Džeka u četvrtfinalu sa Barselonom.

Izvor: MLJ

Sreda, 11.04.2018.

12:45

Getty images

Džeko je Barsi u dvomeču dao dva gola i pomogao Romi da prođe u polufinale Lige šampiona kao najbolji igrač revanša.

Nikić je bio i selektor mlađih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine i prisetio se Džekovih početaka.

Džeko je pre petnaestak godina bio mladić koji se na početku svoje karijere još uvek nije najbolje snalazio.

"Mogu reći da imam 'ono nešto' da procenim igrače. Kad sam vodio U19 i U18 timove pisalo se o tome. Pozvao sam i Džeka. Napadali su me kao da je on iz Želje pa je zato dobio poziv. Zvali su ga pogrdnim imenima. Video sam tada da je jako talentovan, ali neuhranjen", rekao je Nikić za "Oslobodođenje".

Džeko je godinama kasnije postao "Dijamant", ali i jedan od boljih evropskih napadača.

"Kažu meni 'gde pozva ovog šljivotresa', a moj Džekson 'otrese' i slavnu Barsu, bravo momče iz Doline ćupova", napisao je Nikić na društvenim mrežama.

Inače, Roma je u senzaciji veka preokrenula 4:1 iz prvog meča sa Kamp Nou i sa 3:0 u revanšu prošla Barselonu i otišla u polufinale LŠ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: