"Deda" ne odustaje! Dirk i sledeće sezone u NBA

Košarkaš Dalas Maveriksa i veteran u NBA ligi Dirk Novicki rekao je da još ne namerava da završi karijeru i da će odigrati još jednu sezonu u NBA ligi.

Izvor: MLJ

Sreda, 11.04.2018.

10:54

Getty images

Novicki ima 39 godina i jedan je od najboljih, ako ne i najbolji košarkaš koji je sa tla Evrope otišao u SAD, a naredna sezona bi mu bila 21. u ligi.

"To je plan. Zato sam i otišao na operaciju zgloba, da bih ceo proces oporavka započeo rano. Planiram da se vratim. Nisam propustio mnogo utakmica ove sezone i uglavnom sam se dobro osećao. Uvek sam, od početka sezone pričao da želim da ispunim taj dvogodišnji ugovor ako mogu. Ove sezone nisam video ništa što može da promeni tu nameru. Zato ćemo od sada videti kako će ići rehabilitacija narednih nedelja, kako će zglob reagovati, ali ću naravno ići ka tome da igram i sledeće sezone", rekao je legendarni Nemac za američke medije.

On je 2011. godine vodio Dalas do titule u NBA ligi pobedom nad Majami Hitom u finalu, ali od šampionskog tima je ostao samo Novicki kao šesti strelac u istoriji NBA.

Iako na pragu pete decenije života, ne isključuje mogućnost igranja i posle sezone 2018/2019. Sličan primer je Manu Đinobili koji ima punih 40 godina.

"Nadam se će zglob biti bolje ove godine i da ću sledeće igrati dobru košarku. Odatle ćemo poćeti, a kraj uvek ostavljam otvoreim. Samo je teško da se u ovom trenutku obavežem na više od jedne godine ili da kažem da je to to. Videćemo kako će sve ići", kaže Novicki.

Novicki ove sezone prosečno beleži 12 poena po meču i 5,7 skokova, a Dalas je 13. na Zapadu i ni blizu plej-ofa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: