Može biti samo jedan – Bjelica ili Jokić? (ANKETA)

Posle 81 utakmice cela sezona zavisi od poslednjih 48 minuta.

Izvor: AK

Sreda, 11.04.2018.

12:00

Može biti samo jedan – Bjelica ili Jokić? (ANKETA)
Foto: Getty images

U sredu uveče se završava regularni deo sezone u NBA ligi, a osim po dva najbolja tima konferencija nijedan drugi nema obezbeđenu poziciju.

Meč večeri igra se u Mineapolisu, Minesota Timbervulvsi i Denver Nagetsi boriće se za sve ili ništa. Pobednik odnosi sve, ide u plej-of, poraženi će na raspust.

Meč počinje u 2h po našem vremenu, a direktan duel dvojice Srba Nemanje Bjelice i Nikole Jokića za doigravanje moći ćete da pratite i na sajtu B92.

Prethodna dva međusobna duela su bila izuzetno zanimljiva, pre nekoliko dana Nagetsi su pobedili Vulvse 100:96 u Koloradu, a Vulvsi krajem decembra na svom parketu 128:125, posle produžetka.

Bila je to peta uzastopna pobeda Minesote nad Denverom, koji je trenutno u boljoj formi sa šest uzastopnih pobeda.

Vulvsi igraju sa dosta oscilacija na svom parketu, u poslednjih osam utakmica su naizmenično pobeđivali i gubili, a u Mineapolisu su uspeli da slave između ostalih ove sezone očajni Memfis Grizlisi.

S druge strane, Denver ove sezone je od 46 pobeda u gostima ostvario samo 15, međutim dobio je poslednja dva gostovanja, između ostalog trijumfovao je i u Oklahoma Sitiju i Vašingtonu.

Nagetsi pobedom osim do plej-ofa mogu i do čak pete pozicije, ali će u svakom slučaju biti iznad osmog mesta. Vulvsima su sve opcije otvorene, a plasman zavisi od rezultata još čak četiri utakmice.

Minesota čeka na plej-of već 13 godina, a Denver pet. Iako nama najzanimljiviji, ovaj meč nije jedini bitan u poslednjem "kolu" regularnog dela sezone.

Od preostalih 11 utakmica tokom noći između srede i četvrtka, na čak sedam se odlučuje o poziciji pred plej-of, a u igri je i prednost domaćeg terena u prvoj rundi.

Klivlend Kavalirsi pokušavaju da se izbore za treće mesto na Istoku, moraju da pobede Njujork Nikse, ali im je uz to potreban i poraz Filadelfija 76ersa od Milvoki Baksa, koji traže pobedu za šestu poziciju.

Majami Hit ako pobedi Toronto Reptorse ne može ispod sedme, dok Vašington Vizardsima ni trijumf nad Orlando Medžikom ne garantuje da će izbeći osmu, a mogu do šeste.

San Antonio Sparsi gostuju Nju Orleans Pelikansima, a oba tima mogu da se nađu na bilo kojoj poziciji od 4-8.

Oklahoma Siti Tander pobedom nad Memfis Grizlisima neće moći da padne ispod pozicije šest, dok se Portland Trejlblejzersi i Juta Džez u međusobnom okršaju bore za treće mesto na Zapadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

113 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: