Tripl-dabl Jokića protiv Nurkića, sa Bjelicom za plej-of!

Denver Nagetsi i Minesota Timbervulvsi zabeležili su pobede u ponedeljak uveče, pa će u sredu u međusobnom duelu direktno odlučivati ko će u plej-of NBA lige.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 10.04.2018.

08:07

Tripl-dabl Jokića protiv Nurkića, sa Bjelicom za plej-of!
Foto: EPA/ERIK S. LESSER

Nagetsi su savladali Portland Trejlblejzerse 88:82 za šestu uzastopnu pobedu, dok su Vulvsi nadigrali Grizlise 113:94.

Dva tima će se u noći između srede i četvrtka sastati u Mineapolisu, pobednik će nastaviti sezonu, dok će poraženi na raspust. Pre nekoliko dana Denver je pobedio Minesotu.

Nikola Jokić je predvodio Nagetse sa novim, desetim tripl-dablom u sezoni sa 15 poena, 20 skokova i 11 asistencija, uz dve ukradene lopte.

S druge strane, Nemanja Bjelica nije imao najbolje veče, za 20 minuta na parketu postigao je samo dva poena (1/3), te imao pet skokova uz po dve asistencije i blokade. Nagetsi su uspeli da preokrenu 11 poena zaostatka iz sredine trećeg perioda i dođu na samo jednu pobedu od prvog učešća u plej-ofu posle pet godina.

U životu ih je održao Jokić sa 16. tripl-dablom u karijeri, a iako ga nije služio šut (5/14 iz igre), kao ni ostale startere Denvera (22/61), demantovao je kritičare da je slaba tačka tima u odbrani, posebno u poslednjem kvartalu, te maestralnom organizacijom napada razoružavao defanzivu Blejzersa. Najefikasniji igrač "grumenj" bio je Vil Barton sa 22 poena uz sedam skokova, dok su po 12 postigli Džamal Mari i Geri Heris.

Blejzerse je predvodio Demijen Lilard sa 25 poena, a veče balkanskih centara upotpunio je Jusuf Nurkić sa 20 poena uz 19 skokova. Si Džej Mekalum je dodao 16.

Portland je četvrtim uzastopnim porazom ugrozio treće mesto na Zapadu pred plej-of, a šansu da ga "overe" imaće u sredu protiv Jute Džez na svom parketu. Timbervulvsi su očekivano lako i ubedljivo savladali Grizlise i izborili meč-loptu za plej-of na koji čekaju već 14 godina.

Karl Entoni-Tauns je dominirao u reketu sa 24 poena i 18 skokova, Džef Tik je imao isti poenterski učinak uz osam asistencija, dok je Džimi Batler ubacio 15 poena za 23 minuta na terenu.

Dvocifren učinak imali su još rezervisti Derik Rouz sa 13 i Đorđi Dijeng sa 11 uz šest skokova, dok je podbacio samo Endru Vigins sa 7 (3/12).

Najefikasniji u redovima Grizlisa bili su Ben Meklemor sa 18 poena i sedam skokova, 15 je postigao Dilon Bruks, dok su po 14 ubacili Ivan Rab i Maršon Bruks.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

177 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: