Bjelica ispod proseka, Marjanović umalo do dabl-dabla

Minesota Timbervulvsi zabeležili su veoma važan trijumf u borbi za plej-of na gostovanju Meveriksima u Dalasu – 93:92.

Izvor:

Subota, 31.03.2018.

09:10

Bjelica ispod proseka, Marjanović umalo do dabl-dabla
Tanjug/AP Photo/Michael Owen Baker

Naš Nemanja Bjelica bio je ispod nivoa sa šest poena (0/3 za dva, 2/3 za tri), tri skoka, dve blokade i po asistencijom i ukradenom loptom, za 34 minuta u igri.

Najzaslužniji za pobedu gostiju bio je rezervista Džamal Kroford sa 24 poena (9/13 za dva, 2/5 za tri), a pogodio je i ključnu dvojku za 93:89 na devet sekundi pre kraja.

Odličan je bio i Karl-Entoni Tauns sa 21 poenom i 20 uhvaćenih lopti, dok su dvocifreni bili još Džef Tig sa 14 i Tadž Gibson sa 12 poena.

Timbervulvsi su 44. slavljem u sezoni, pored 33 poraza, dodatno zakomplikovali borbu za doigravanje u Zapadnoj konferenciji. Sada su peti sa porazom više od četvrtoplasiranih San Antonio Sparsa, a identičan učinak kao i oni imaju i Oklahoma Siti Tanderi, dok Juta Džezeri i Nju Orleans Pelikansi imaju skor 43-33.

U redovima domaćina najbolji je bio Herison Barns sa 19 poena i četiri skoka, Denis Smit junior dodao je 17, Jogi Ferel 14, a Maksi Kleber deset poena. S druge strane, Los Anđeles Klipersi napravili su korak unazad u borbi za plej-of porazom u Portlandu od Trejlblejzersa, koji su se tako dodatno učvrstili na trećem mestu Zapada – 105:96.

Ekipa Doka Riversa, poput Denver Nagetsa, zaostaje dve pobede za Pelikansima i Džezerima koji drže osmo mesto.

Jusuf Nurkić predvodio je domaćine sa 21 poenom (9/17 za dva), 12 skokova, četiri blokade i tri asistencije, dok je Demijan Lilard imao 17 poena, 11 proigravanja i sedam uhvaćenih lopti.

Rezervista Zek Kolins upisao je 15, Si-Džej Mekalum 13, a Evan Tarner 12 poena.

U redovima Klipersa, koji su igrali bez povređenog Miloša Teodosića, na potrebnom nivou bili su samo Lu Vilijams sa 23 poena i Diandre Džordan sa 10 poena i 14 uhvaćenih lopti. Boban Marjanović dobio je šansu u poslednjoj četvrtini i za 12 minuta na parketu ubacio deset poena (3/6 za dva), a samo mu je skok nedostajao za dabl-dabl.

Zapadna konferencija:

nba.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: