Fulc slomio Embidu očnu kost, centru ugrožen početak plej-ofa

Fildalefija Seventisiksersi će opet ostati bez Džoela Embida koji se povredio posle sudara sa svojim saigračem Markelom Fulcom.

Izvor: MLJ

Petak, 30.03.2018.

10:22

Fulc slomio Embidu očnu kost, centru ugrožen početak plej-ofa
Getty Images

Embidu je polomljena kost očne šupljine na utakmici protiv Njujork Niksa, kada je centar postavljao blok Fulcu, a ovaj ga u pokušaju da pobegne čuvaru udario ramenom.

Filadelfija je u četvrtak uveče objavila da će njihov centar propustiti bar dve do četiri nedelje. Osim toga, Embid je bio i na pregledu glave zbog provere da li je doživeo potres mozga.

Embid i Fulc su se sudarili u drugoj četvrtini meča sa Niksima, a da ironija bude veća, Fulc je Embida u svom povratku na teren udario ramenom sa kojim je prvi pik prošlogodišnjeg drafta imao problema.

Koliko udarac Embidu može da zaboli i sve navijače Filadelfije pokazuje i to koliki uticaj centar File ima na ostatak ekipe. Filadelfija ima 11.6 poena više od protivnika na 100 poseda kada je Embid na parketu. Ta brojka ide u minus 3.9 poena, što znači da Embid pravi razliku od 15.5 poena kada igra.

Filadelfija je četvrtoplasirana ekipa istočne konferecije sa 44 pobede i 30 poraza ove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: