EL: Dikson trojkama "izrešetao" Zvezdu u Pioniru

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Fenerbahčea u hali ‘Aleksandar Nikolić’ sa 63:80, u meču 28. kola Evrolige.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2018.

18:35

EL: Dikson trojkama
Starsportphoto

‘Crveno-beli’, koji su još nakon prethodnog poraza od Panatinaikosa ostali bez šanse za plasman u top 8, nisu uspeli da pariraju šampionu Evrope i doživeli su novi ubedljiv poraz.

Već na startu utakmice je Fener došao do dvocifrene prednosti, najviše zahvaljujući Bobiju Diksonu, ali je Dilan Enis dobrom rolom rezultatski vratio domaćina.

Ekipa Dušana Alimpijevića imala je kakav-takav priključak na poluvremenu, da bi turski predstavnik sve dileme oko trijumfa rešio već početkom treće deonice.

Dikson je nastavio sa rafalnom paljbom, nije mu bilo previše ni teško jer su gotovo svi šutevi bili otvoreni, pa je poslednjih 10 minuta bila samo formalnost. Sve što su ‘crveno-beli’ uspeli jeste da smanje prednost rivala i ublaže poraz.
Foto: Screenshot (euroleague.net)
Upravo je spomenuti Dikson bio najefikasniji sa 25 poena za 19 minuta (7-10 za tri, 2-2) i 3 asistencije, a interesantno je da je još samo Nikola Kalinić imao dvocifren učinak – 10 poena i 3 uhvaćene lopte. Po 9 poena dodali su Jan Veseli i Marko Gudurić, jedan više od Duveriolua.

Kod domaćina se ponovo istakao Dejan Davidovac sa 18 poena, 5 skokova i 3 asistencije, dok je Enis zahvaljujući prvom poluvremenu bio drugi strelac ekipe sa 10 poena.

Nakon ovog poraza Zvezda ima skor 11-17, dok je Fenerbahče ostvario 21. pobedu, uz osam poraza.

U sledećem kolu ‘Crveno-beli’ dočekuju Real Madrid 30. marta, dok dan ranije Turci gostuju Himkiju.

IV četvrtina:

Starsportphoto
10’ Nisu uspeli domaći košarkaši da dodatno pritisnu protivnike, ali su barem ublažili poraz. Poslednji poen na meču postigao je Janković i postavio konačnih 63:80.

8’ Davidovac je jedina svetla tačka u Zvezdi – trojka za 18. poen i 61:76.

7’ Fener nastavlja da promašuje, Ročesti je precizan i Zvezda prilazi na 58:71. Međutim, Slukas ostaje sam na trojci i umiruje publiku.

6’ Posle nekoliko bržih minuta ušlo se u mirniji ritam, obe ekipe su mnogo promašivale, ali i grešile u posedu. Davidovac nekako uspeva da ugura loptu u obruč i rezultat je 53:71.

4’ Sada Dobrić atraktivno zakucava u kontri, Zvezda je "prišla" na -16, ali onda Datome i Duveriolu lako rešavaju dva napada za 51:71.

2’ Nije pomogao minut pauze – momci u tamnim dresovima odigrali su još jedan loš napad, posle čega je Slukas napravio faul na Jankoviću. Nije bilo mnogo uzbuđenja dok Davidovac nije ukrao Datomeu loptu i zakucao u lice Italijanu. Razgalio je publiku, smanjivši rezultat na 49:65.

1’ Dobrić otvara trojkom poslednji kvartal. Janković ga prati sa poludistance i Željko Obradović mora da traži tajm aut.

III četvrtina:

Starsportphoto
10’ Poslednji minut Gudurić je otvorio trojkom, poena do kraja nije bilo i ostalo je 41:65 pred poslednjih 10 minuta.

9’ Fenerbahče se malo opustio, Tompson je trošio napade, a Lazić i Davidovac su poenima smanjili razliku.

6’ Prve poene iz igre u drugom poluvremenu postiže Branko Lazić, ali Dikson ne želi da stane i novim trojkama povećava na 20+. U tim trenucima ‘crveno-beli’ su igrali sramotnu odbranu, gostujući igrači su imali sve otvorene šuteve, pa je Kalinić pogodio za 36:62.

5’ Tamo gde je Dikson stao, nastavio je Gudurić, ali mu i nije bilo teško jer je Zvezda ostavljala mnogo otvorenih šuteva. Kada se na to doda da, zbog spore igre i velikog broja faulova, nema mnogo ritma, šanse za preokret nisu velike.

3’ Punih tri minuta domaći igrači nisu postigli koš, ne bi verovatno uspeli, ali je Tompson faulirao Lesora koji je pogodio jedno od dva slobodna bacanja – 32:45. 2’ Nastavio je naturalizovani Amerikanac da sipa iz svih pozicija, sada je nagazio liniju, ali je Fener samo povećavao prednost.

1’ Nastavili su se Zvezdini problemi u organizaciji napada, nova propuštena prilika koju trojkom kažnjava ko drugi do Bobi Dikson.

II četvrtina:

Starsportphoto
10’ Odbrane kao da nisu postojale, onaj koji želi u prodor išao je do kraja, pa su se i poeni lako postizali. Prvo je Feldin lepo položio, Vonamejker je učinio isto na drugoj strani. Enis je još jednom bio uspešan u finišu perioda, Fener je kasnio da šutne i na poluvremenu je ostalo 31:40.

7’ Igralo se koš za koš, ekipa Dušana Alimpijevića nije uspevala da u serijama pogađa, a ni sudije nisu blistale u hali ‘Aleksandar Nikolić’. Omić, pa Duveriolu in a semaforu je pisalo 27:36.

5’ Nekako je Lesor proigrao Ročestija za lagane poene, ali je Feldin upropastio sledeću kontru lošim izborom, a plejmejker Zvezde je novim polaganjem smanjio na -6. Ipak, Vonamejker lako kažnjava loše preuzimanje u odbrani za 23:32.

3’ ‘Crveno-beli’ su imali sreće jer gosti nisu realizovali kontranapad, Lesor nije imao rešenja za raspoloženog Veselog, pa je Fenerbahče lako došao do 19:29.

1’ Zvezdin Amerikanac je nastavio da šutira i u drugoj četvrtini, promašio je, a Nikolo Meli je to iz ćoška kaznio nakon ofanzivnog skoka.

I četvrtina:

Starsportphoto
10’ Dilan Enis je sa pet poena vratio Zvezdu na jednocifreni minus, uzvratio je Kalinić lepim napadom leđima, ali je Enis trojkom postavio 17:22 na kraju prve četvrtine.

8’ Ekipa Željka Obradovića igrala je odličnu odbranu, ‘crveno-beli’ nisu realizovali nekoliko napada, pa su Turci čuvali prednost.

7’ I Gurić je bio precizan van linije 6,75, a onda su navijači negodovali zbog dve sumnjive odluke sudijske trojke. Pero Antić je napravio faul u napadu, onda Omić prekšrajem zaustavio Veselog pod obručem koji pogađa jedno bacanja. Ipak, šampion Evrope hvata ofanzivni skok, Dikson pogađa treću trojku za 9:20.

5’ Davidovac je uspeo da prekine nalet rivala i pogodi 2+1, pre nego što su Dikson i opet Davidovac razmenili po trojku.

3’ Fener pravi mini seriju – Dikson vezuje pet poena, Gudurić lepo proigrava Veselog i gost se odlepio na 3:10.

2’ Kalinić je bio takođe polovičan, da bi Veseli u kontri sjajno zakucao i zaslužio zvižduke domaćih navijača.

1’ Zvezda imala prvi napad, Ročesti pokušao iz teške pozicije za tri, nije dobacio do koša. Kalinić je pogrešio, domaćin imao kontru, ali je Lesor zaustavljen faulom. Francuz je bio polovičan za 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

422 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: