Novakoviću profi ugovor sa Rodom, sledeći cilj – 'Orlići'

Radomir Novaković, 18-godišnji golman Rode, potpisao je prvi profesionalni ugovor, samo šest meseci nakon dobrih nastupa u drugom timu holandskog kluba.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2018.

18:30

Novakoviću profi ugovor sa Rodom, sledeći cilj – 'Orlići'

U zimskom pripremnom periodu debitovao je za prvi tim u prijateljskom meču protiv belgijskog prvoligaša KV Kortrijka, tada još uvek kao sedamnaestogogodišnjak.

Novaković je i na oku Perice Ognejnovića, selektora mlađih omladinaca Srbije (U18), i po nekim najavama uskoro bi mogao bi da dobije poziv u reprezentaciju.

Radomir je počeo da trenira 2011. u školi fudbala “Mladi vukovi” u Kikindi, a potom je trenirao i u OFK Kikindi.

Krajem 2012. porodica Novaković se preselila za Nemačku u Menhengladbah, gde je Radomir išao u internacionalnu školu, a fudbal nastavio da trenira u FK Menhengladbah.

Nakon samo godinu dana u ovom klubu primetili su ga skauti nemačkog prvoligaša Borusije iz Menhengladbaha. Februara 2016. Novaković je osvojio sa kadetskom ekipom Borusije internacionalni "Mejors cup" u Las Vegasu. Kao nagradu za osvajanje turnira ekipa je dobila poziv za Kamp Real Madrida.

U leto 2017. mladi golman je prešao iz U17 Borusije u drugi tim holandskog prvoligaša Rode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: