Pike: Kinu oči kao u "Isijavanju", mislio sam da ću se usr**i

Štoper Barselone Đerar Pike prisetio se vremena u Mančester junajtedu i surove "edukacije" u svlačionici Old Traforda.

Izvor: AK

Četvrtak, 22.03.2018.

12:40

Pike: Kinu oči kao u
Foto: Gety images/YouTube/Screeenshot

Pike je stigao u Junajted kao tinejdžer iz Barselone 2004. godine, imao je samo 17 godina.

Na jednoj od prvih utakmica sa seniorskim timom dok se spremao za meč Roj Kin mu je pokazao šta je u to vreme značilo biti igrač Junajteda.

"Bio sam nervozan kao pas. Zamislite – 18 godina, sedim u maloj svlačionici i nameštam štucne pored Ruda van Nistelroja, Rajan Gigsa i Rija Ferdinanda. Želeo sam da budem nevidljiv. Mislio sam samo kako da odradim posao i prođem neprimetno.

Sedeli smo i čekali šefa (ser Aleks Ferguson) da uđe i da nam se obrati, sedeo sam bukvalno do Roja Kina. Svlačionica je bila tako mala da su nam se stopala skoro dodirivala. Nije bilo mesta uopšte. Vladala je mrtva tišina. Odjednom, mogla se čuti mala vibracija. Vrlo lagana. Roj je počeo da gleda po svlačionici.

Shvatio sam da je moj mobilni telefon. Ostavio sam ga na vibraciju u džepu pantalona koje su bile okačene tačno iza Rojeve glave. On nije mogao da odredi odakle dolazi buka. Gledao je po sobi kao manijak.

Oči su mu streljale u svim pravcima, trudio se da pronađe odakle dolazi zvuk. Sećate se čuvene scene sa Džekom Nikolsonom iz "Isijavanja" kada provali vrata? Upravo tako je izgledao.
Vikao je na sve: "Čiji je to telefon?!" Tišina. Pitao je ponovo. Tišina. Pitao je treći put: "Čiji. Je. To. Prokleti. Jeb**i. Telefon?" Konačno, progovorio sam, kao dečačić. Veoma blago i rekao: "Žao mi je, moj je".

Roj je poludeo! Divljao je na sve! Bilo je neverovatno. Skoro sam se usr*o. Ali bila je to zlatna lekcije", opisao je događaj Pike.

Štoper Barselone je uporedio to vreme sa današnjim.

"Sada u 2018. je sve drugačije. Ovi klinci su svim na "ajfonima" pre utakmice. Ali tada, 2006? To je bio drugi svet. Nije bilo toga. Posebno ne u Junajtedu. Ne u Rojovoj svlačionici. Bila je to jedna od hiljadu grešaka koje sam napravio u Junajtedu", zaključio je sada iskusni defanzivac.

Pike je proveo četiri sezone na Old Trafordu, ali je odigrao samo 23 utakmice, od čega 13 u poslednjoj sezoni i dao dva gola.

U međuvremenu je jednu polusezonu proveo na pozajmici u Saragosi, a kada se Nemanja Vidić nametnuo kao standardni partner Rija Ferdinanda u prvoj postavi, za njega više nije bilo mesta na Old Trafordu.

Vratio se u Barselonu 2008, u međuvremenu je odigrao 435 utakmica i postigao 38 golova, te osvojio šest titula prvaka Španije, te po tri Lige šampiona i Svetska klupska prvenstva. Ukupno 24 trofeja.

I sa Junajtedom ima titule prvaka Engleske i Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: