Obradović: Čist i lep rukomet, ostvarili smo cilj

Selektor rukometašica Srbije Ljubomir Obradović rekao je da je zadovoljan pobedom i igrom svoje ekipe u drugom poluvremenu utakmice protiv Švedske.

Izvor: MLJ

Sreda, 21.03.2018.

22:45

Obradović: Čist i lep rukomet, ostvarili smo cilj
EPA-EFE/FILIP SINGER

Srbija je u Nišu pobedila Švedsku u utakmici trećeg kola kvalfikacija za Evropsko prvenstvo sa 30:23.

"Čestitke igračicama, igrao se čist i lep rukomet. Prvo poluvreme nismo parirali, ali u drugom je bilo bolje. Gledali su naše utakmice i spremili se za transformacije, ali smo im u drugom bolje doskočili. Primili smo u prvom delu mnogo lakih golova, a u drugom smo došli do cilja, a to je plasman na Evropsko prvenstvo", rekao je Obradović za sajt Rukometnog saveza.

Selektor nije želeo da otkrije šta je rekao ekipi u poluvremenu, posle kojeg je Srbija preokrenula rezultat.

"Najvažnije je da su prihvatile sve, njihova samokritičnost i analiza, bodrenje su zaslužni za ovo. Izašle su pozitivne i spremne. Naš cilj je da na svakom mestu budemo opasni i da na svakom mestu imamo po dve kvalitetne igračice. Imamo problem celokupnog svetskog rukometa što za dva treninga ne mogu da isključim nešto što rade u klubu", naveo je on.

Reprezentativka Dragana Cvijić rekla je da će Srbija i u drugoj utakmici ići na pobedu, kako bi osvojila prvo mesto u grupi.

"Prvo poluvreme smo odigrale katastrofalno, a drugom je sve bilo kako treba. Odbranu iz prvog dela smo popravile, a Katarina Tomašević je bila tokom čitavog meča sjajna, ona nam je mnogo pomogla i vratila nas u igru. Sa minus šest smo došle na plus sedam protiv jedne Švedske. Mogu samo da budem srećna i da mirno čekam naredni duel u Švedskoj", navela je ona.

Srbija ima tri pobede, a Švedska pobedu manje u trećoj kvalifikacionoj grupi. Po dve ekipe iz svake grupe plasiraće se na Evropsko prvenstvo, koje će se od ;od 29. novembra do 16. decembra održati u Francuskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: