Buhani odustao od najprestižnijeg klasika na svetu

Jedan od najbržih biciklista na svetu Naser Buhani neće učestvovati na najprestižnijem klasiku na svetu Milan-San Remu, saopštio je njegov tim Kofidis.

Izvor: PT

Utorak, 13.03.2018.

21:46

Buhani odustao od najprestižnijeg klasika na svetu
Photo by Harry Engels - Velo/Getty Images

Francuz nije uspeo na vreme da se oporavi od bronhitisa i njega će na "La Primaveri" zameniti Kristof Laport.

Hladno i loše vreme na Paris-Nici, sedmodnevnoj trci u Francuskoj, rezultovalo je da preko 70 vozača odustane sa trke, a među njima je bio i Buhani.

Sprinter Kofidisa razboleo se posle pete etape i šestu uopšte nije startovao.

Buhani je samo jedan od favorita koji neće učestvovati na najdužoj trci sezone, pošto je učešće otkazao mladi Fernando Gavirija, dok je veoma izvesno da ni Mark Kevendiš i Majkl Metjus neće biti na startu u Milanu.

Trka od Milana do San Rema dužine je 291 kilometar, uglavnom je ravničarska, ali mnogi sprinteri "ne prežive" brda Kapo Berta, Ćipresa i čuveni Pođo koji se nalaze u poslednjih 40 kilometara trke.

Aktuelni pobednik ove trke je Mihal Kvjatkovski, dok su pre njega trijumfovali Arno Demar, Džon Degenkolb, Aleksandar Kristof, Džerald Ciolek...

Najviše pobeda ima legendarni Edi Merks (7), dok je glavni kandidati ove godine za pobedu šampion sveta Peter Sagana koji zanimljivo nikada nije uspeo da dođe do trijumfa na najprestižnijem Klasiku na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: